HUNEDOARA: POSTASII din MUNICIPIU au declansat un PROTEST SPONTAN

Angajatii Oficiului Postal din municipiul Hunedoara au protestat spontan, miercuri dimineata, timp de o ora, in fata sediului institutiei, nemultumiti de salariile mici si de faptul ca administratia companiei Posta Romana intarzie negocierile pentru o crestere a acestora, informeaza Agerpres.

“Principala revendicare tine de majorarea salariilor, care este amanata de circa 7 luni. De asemenea, oamenii se tem de restructurari de personal, in conditiile in care Posta Romana pierde contracte, cel mai important fiind cel al distributiei corespondentei pentru abonatii Enel”, a declarat presedintele filialei judetene Hunedoara a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), Florin Chete. 

Liderul sindical a spus ca o alta nemultumire a postasilor hunedoreni se refera la intentia Postei Romane de a reduce programul factorilor postali din mediul rural, de la opt la sase sau chiar patru ore, ceea ce, in opinia sa, va conduce la desfiintarea serviciilor de posta in unele sate.  “Oamenii vor pleca din sistem pentru ca acum au salarii mici, de 600-700 de lei pe luna. Daca se va reduce programul de lucru, vor lua mai putini bani si vor pleca”, a apreciat Chete. 

Pentru a-si sustine revendicarile, SLPR Hunedoara va picheta vineri sediul Prefecturii judetului Hunedoara. In judetul Hunedoara lucreaza circa 600 de postasi, iar media salariului acestora nu depaseste 1.300 de lei net pe luna.

Sursa foto: realitatea