HUNOR: Nu putem sta alaturi de VADIM TUDOR nici macar o ora. De ce a fost scos dupa cordonul sanitar?

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anuntat, joi, ca maghiarii sunt liberi sa voteze dupa constiinta, el precizand ca decizia privind sprijinul UDMR in turul al doilea a fost ingreunata de ”revenirea in ecuatie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neasteptat si de neinteles”.

Kelemen Hunor a vorbit, intr-o conferinta de presa desfasurata la Cluj-Napoca, despre faptul ca eventuala prezenta a lui Calin Popescu Tariceanu ar insemna “o guvernare echilibrata” si alaturarea valorilor liberale actualei coalitii. Pe de alta parte, insa, el a spus ca decizia UDMR a fost ingreunata de revenirea in “ecuatia politica” a lui Corneliu Vadim Tudor.

CITESTE SI: UDMR a decis sa lase la latitudinea alegatorilor cu cine voteaza in TURUL II 

“Nu putem fi alaturi de Vadim Tudor nici macar pentru o ora, nu intelegem de ce a fost scos de dupa cordonul sanitar. Nu putem asuma sa fim de aceeasi parte cu Corneliu Vadim Tudor”, a spus Kelemen. Potrivit acestuia, Vadim reprezinta toate principiile impotriva carora comunitatea maghiara a luptat, adica nationalismul extrem si ura fata de maghiari.

CITESTE SI: UNPR a semnat un protocol cu PRM. VADIM TUDOR il sustine pe PONTA. UPDATE 

“Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor si o singura abtinere, sa recomandam alegatorilor nostri sa voteze conform propriilor convingeri, suntem convinsi ca avem un electorat matur, stie sa voteze astfel incat interesele comunitatii maghiare sa nu fie lezate”, a afirmat Kelemen Hunor.

Conducerea UDMR s-a intrunit, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide pe cine va sprijini Uniunea in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Sursa foto: adevarul.ro