HUNOR, reactie transanta despre o eventuala intelegere IOHANNIS-PONTA pentru un alt premier

Un acord KLAUS IOHANNIS – VICTOR PONTA, prin care presedintele sa se oblige sa numeasca un alt premier din coalitia actuala ar fi imposibil, declara presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR.

“In ceea ce priveste o intelegere, eu cred ca e un pic fortata aceasta idee. Eu nu cred ca cineva va face o astfel de intelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, fiindca asta ar insemna sa faci intelegeri peste Constitutie.

CITESTE SI: CONDITIA pe care o pune PONTA pentru a DEMISIONA DE LA GUVERN 

Daca premierul isi da demisia, sigur, mingea va ajunge in curtea presedintelui Iohannis si el este responsabil, conform Constitutiei, sa propuna un premier, sa vina eventual o coalitie cu o propunere, care nu-l obliga pe presedintele Iohannis sa propuna persoana respectiva. Dar aici o intelegere si mai ales o intelegere scrisa nu cred ca este posibila, dar este o idee, ce sa va spun”, a declarat joi KELEMEN HUNOR, la RFI Romania.

Acesta considera ca, daca VICTOR PONTA ramane in fruntea Guvernului, imaginea Romaniei are de suferit. “Sigur, au spus si altii, am spus si noi, am spus si eu, are de suferit imaginea Guvernului, imaginea Romaniei. Culmea este ca din punct de vedere economic, lucrurile au inceput sa mearga nu spun extrem de bine, dar cat de cat spre bine.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: VIATA MEA POLITICA NU S-A INCHEIAT. LIVIU DRAGNEA ramane unul dintre cei mai PUTERNICI oameni din PSD. Update 

Exista o crestere economica, exista o speranta mult mai mare din punct de vedere economic decat acum doi-trei ani, dar lucrurile nu se leaga. Totusi, pierde din popularitate PSD, pierde din popularitate premierul. Imaginea Romaniei are de suferit, fara discutii”, spune liderul UDMR.

Premierul VICTOR PONTA a afirmat miercuri seara ca si-ar da demisia de la sefia Guvernului, daca urmatorul premier ar fi tot din coalitie si daca ar exista in prealabil un acord in acest sens, semnat cu presedintele KLAUS IOHANNIS, el mentionand totodata ca vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit.

Sursa foto: adevarul