HUNOR: UDMR condamna violenta de orice natura si se delimiteaza de manifestarile extremiste

Presedintele UDMR KELEMEN HUNOR a condamnat, intr-un comunicat de presa, “intentia actului de violenta care, conform informatiilor aparute in presa, urma sa fie pus in practica de catre presedintele filialei din Targu Secuiesc a ‘Miscarii Tinerilor din 64 de Comitate’ pe 1 decembrie, sub forma unui atentat’, informeaza Agerpres. 

Presedintele UDMR a punctat ca organizatia pe care o conduce se delimiteaza ferm de manifestarile extremiste si pledeaza pentru convietuire pasnica, respect reciproc si toleranta.

‘UDMR condamna actele de violenta de orice natura si se delimiteaza ferm de manifestarile extremiste, surse ale relatiilor tensionate dintre comunitati. Consideram ca doar convietuirea pasnica, respectul reciproc si toleranta pot calauzi Romania pe calea ei spre prosperitate si spre un viitor construit temeinic de comunitatile care o alcatuiesc’, a declarat KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: ATENTAT DEJUCAT LA TARGU SECUIESC: Suspectul de TERORISM, adus la sediul DIICOT BUCURESTI pentru a fi AUDIAT. UPDATE

Acesta a adaugat ca ‘UDMR considera instrumentele democratiei parlamentare si cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime’.

KELEMEN HUNOR si-a manifestat, totodata, “speranta ca demersurile autoritatilor competente vor fi corecte in ceea ce priveste investigarea acestui caz”.

De asemenea, presedintele UDMR i-a mai indemnat pe actorii vietii publice “la o abordare calma si responsabila a problemei in cauza”.

Procurorii DIICOT au retinut, marti, pentru 24 de ore, un ‘membru marcant al extensiei in Romania’ a structurii nationalist-extremiste ‘Miscarea de Tineret 64 de Comitate’ — HVIM din Ungaria pentru ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie. 

 Sursa foto: voceatransilvaniei