HUNOR: UDMR VA ATACA LA CURTEA CONSTITUTIONALA LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

UDMR va incerca sa conteste LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA la Curtea Constitutionala, daca va constata ca in forma sa finala aceasta are PREVEDERI NECONSTITUTIONALE, a declarat liderul formatiunii, KELEMEN HUNOR, intr-o conferinta de presa. Insa, pentru acest demers este nevoie de mai multe semnaturi decat ar putea strange parlamentarii UDMR.

“Vom incerca sa atacam la CCR daca vom considera ca forma finala a proiectului are amendamente neconstitutionale. Avem nevoie de 25 de semnaturi la Senat sau 50 de semnaturi la Camera Deputatilor, dar UDMR de unul singur nu are aceste semnaturi”, a declarat Kelemen Hunor.

Legea votului prin corespondenta a fost adoptata de Senat luni, urmand ca aceasta sa primeasca votul final la Camera Deputatilor saptamana viitoare.

CITESTE SI: TARICEANU VA ATACA LA CCR LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU-TARICEANU a criticat, de asemenea, proiectul votului prin corespondenta, care a trecut rapid, saptamana trecuta, de Senat si a fost asumat de Comisia comuna de cod electoral. Tariceanu a sustinut, marti, ca votul prin corespondenta este birocratic si poate fi fraudat, mentionand ca ”daca ne vom incapatana sa adoptam legea”, atunci ”ne vom trezi cu contestatii la CCR”, scrie Mediafax.

”Constitutia spune ca votul este universal, egal, direct, secret si liber exprimat. Direct este votul, nu prin corespondenta. Acest lucru va permite atacarea la CCR”, a subliniat Tariceanu, potrivit Mediafax.

Sursa foto: Hotnews