Hurezeanu: Sa vii cu autonomie teritoriala, sa invoci Crimeea si sa fluturi steagul Scotiei si Cataloniei, dincolo de cel secuiesc, este o declaratie de razboi

Jurnalistul si scriitorul Emil Hurezeanu, invitat intr-o emisiune difuzata de postul Digi 24 marti seara, a declarat ca mitingul si cerintele secuilor de la Targu Mures este mai degraba o declaratie de razboi, este o declaratie de centrifugare, de secesiune.

Reputatul ziarist a declarat ca evenimentele din Crimeea au devenit „un motiv geopolitic”, o tema care reverbereaza si care este preluata de „baietii activi de la Targu Mures de ieri, sau de altii, in alte parti ale lumii”.

„La Budapesta se poarta frumos, pun lumanari in fata Ambasadei romane. La Targu Mures de ce nu se poate intampla la fel? La Toronto se agita steagul Cataloniei, al Scotiei, de ce nu si al Crimeei?

Citeste si: Laszlo Tokes, europarlamentarul care a luat-o pe aratura

Sa vii cu autonomie teritoriala, sa invoci Crimeea si sa fluturi steagul Scotiei si Cataloniei, dincolo de cel secuiesc, este o declaratie de razboi, este o declaratie de centrifugare, de secesiune.

Pune lumanari in fata ambasadei, fa memorandumuri, obtine mai multa autonomie. Vrei sa te desparti? Vrei sa iesi? De unde, din mijlocul Romaniei?”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, in plenul Parlamentului European (PE), ca secuii din Tinutul Secuiesc sunt pe cale sa devina minoritari pe propriul teritoriu, asa cum s-a intamplat cu tatarii in Peninsula Crimeea si a cerut ajutor UE pentru obtinerea autonomiei.

Tokes a precizat ca la Targu-Mures a avut loc, luni, o manifestatie a minoritatii maghiare “impotriva politicii de asimilare a Guvernului roman”.

Sursa foto: digi24.ro