Iacob Gheorghe, presedinte interimar al PC Botosani, reactie la materialele difuzate de presa

Iacob Gheorghe, primarul comunei Rachiti din judetul Botosani si presedintele interimar al PC Botosani, a prezentat o reactie la la materialele de presa difuzate pe postul Antena 3 si ziarul Ring, in care este invocat un asa-zis e-mail transmis de acesta, in care face acuzatii la adresa liderului PC, Daniel Constantin. 

Primarul botosanean sustine ca nu are nicio legatura cu scrisoarea care i-a fost atribuita si care i-ar purta semnatura, declarandu-se profund indignat ca numele sau a fost folosit in aceasta manipulare. Totodata, acesta a tinut sa precizeze ca va actiona in instanta publicatiile care au difuzat aceasta stire si va verifica sursa care a transmis scrisoarea cu semnatura sa.

“Sunt dezamagit, pe de alta parte, ca mass media nu mi-a solicitat punctul de vedere, inainte de a face publica informatia, asa cum cere clar deontologia profesionala. Vehicularea de informatii neconfirmate nu face cinste niciunei institutii media, ba, mai degraba, o decredibilizeaza. Ma gandesc serios daca voi actiona in judecata publicatiile care au vehiculat aceasta informatie neadevarata si care imi creeaza prejudicii de imagine. Ma gandesc, in plus, sa solicit, printr-o plangere penala si verificarea sursei care a transmis scrisoarea in numele meu, pentru ca aceasta este clar o infractiune care trebuie sanctionata. (…) Spre informarea corecta, asa-zisa scrisoare nu a fost citita in cadrul sedintei conducerii PC, asa cum este precizat in stire. O minima verificare la oricare dintre membrii prezenti la intanire, i-ar fi lamurit pe autorii materialului”, sustine Iacob Gheorghe.

Va prezentam mai jos pozitia primarului Iacob Gheorghe primita la redactie: Scrisoarea poate fi descarcata aici

Am aflat cu surprindere de la Antena 3 si ziarul Ring ca as fi autorul unei scrisori in care il acuz pe presedintele PC, domnul Daniel Constantin, ca ar fi „bagat la inchisoare 12 oameni”.

Vreau sa declar foarte ferm ca NU am nicio legatura cu scrisoarea care mi-a fost atribuita si care mi-ar purta semnatura. Sunt profund indignat ca numele meu a fost folosit in aceasta manipulare, pentru ca numai asa pot califica acest demers.

Mondo News iti recomanda si: BUGET 2015. Daniel Constantin: Bugetul pe 2015 ne permite sa ne indeplinim obiectivele, inclusiv plata motorinei catre fermieri

Pe de alta parte, tin sa precizez ca adresa de e-mail care mi-a fost atribuita si de pe care ar fi fost trimisa asa-zisa scrisoare, este o adresa falsa, care NU imi apartine.  De altfel, ca argument, atasez copia cartii mele de vizita care contine si adresa de e-mail si care nu are nicio legatura cu cea de pe care a fost trimis acel document.

Sunt profund dezamagit ca exista persoane care duc un joc politic de culise murdar si care se preteaza la astfel de falsuri grosolane. Acest gen de a face politica nu are nimic de a face cu felul in care noi, conservatorii, intelegem sa actionam pe scena politica. Pe noi ne-a caracterizat pana acum comportamentul elegant, unitatea, argumentele oneste. Resping ferm acest joc politic care nu face cinste si care sunt convins ca este pus la cale de cineva care vrea raul PC, cineva din afara partidului care vrea sa atenteze la unitatea si imaginea partidului, partid care in ultima perioada arata din ce in ce mai mult ca are potential de crestere si aderenta la populatie.

Sunt dezamagit, pe de alta parte, ca mass media nu mi-a solicitat punctul de vedere, inainte de a face publica informatia, asa cum cere clar deontologia profesionala. Vehicularea de informatii neconfirmate nu face cinste niciunei institutii media, ba, mai degraba, o decredibilizeaza.
 
Ma gandesc serios daca voi actiona in judecata publicatiile care au vehiculat aceasta informatie neadevarata si care imi creeaza prejudicii de imagine. Ma gandesc, in plus, sa solicit, printr-o plangere penala si verificarea sursei care a transmis scrisoarea in numele meu, pentru ca aceasta este clar o infractiune care trebuie sanctionata.
Nu voi permite ca numele meu sa fie tarat in jocuri murdare impotriva niciunui membru al partidului.
                              
Iacob Gheorghe,  primar comuna Rachiti

P.S. Spre informarea corecta, asa-zisa scrisoare nu a fost citita in cadrul sedintei conducerii PC, asa cum este precizat in stire. O minima verificare la oricare dintre membrii prezenti la intanire, i-ar fi lamurit pe autorii materialului.