Ianukovici infirma zvonurile despre moartea sa

Victor Ianukovici a iesit public marti, pentru a doua oara de la fuga din Ucraina,  dorind astfel sa infirme zvonurile privind moartea sa care sunt vehiculate in Ucraina.

Ianukovici a tinut o conferinta de presa in orasul rus Rostov-pe-Don, fiind a doua iesire publica a sa de cand a fugit din Ucraina. Inca o data, fostul presedinte de la Kiev a spus ca a fugit pentru a-si salva viata din Kiev si se considera inca singurul presedinte legitim al Ucrainei, scrie ziare.com.

Totodata, Victor Ianukovici a dorit sa infirme, prin iesirea sa publica, zvonurile privind starea sa de sanatate.  Presa rusa scria, saptamana trecuta, ca Ianukovici a facut un infarct si medicii considera ca starea politicianului este grava. Informatia nu a fost confirmata oficial.

Citeste si: CRIMEA: TRUPELE RUSESTI AU DESCHIS FOCUL

Noul regim a stabilit intoarcerea la Constitutia din 2004, care reduce puterile presedintelui, si alegeri prezidentiale anticipate pentru 25 mai. Ianukovici a fost pus pe lista celor mai cautati si pe numele sau a fost emis un mandat de arestare.

Fostul presedinte ucrainian a afirmat ca vrea sa lupte pentru viitorul tarii, adaugand ca trebuie organizate alegeri prezidentiale in luna decembrie 2014, dupa care sa fie adoptata o noua Constitutie.

Ianukovici a comentat si situatia din Crimeea. “In calitate de presedinte al Ucrainei, declar ca Crimeea ar trebui sa ramana pe teritoriul Ucrainei, mentinand o autonomie extinsa”.

Sursa foto: observator.tv