IARNA A CUCERIT STATELE UNITE: NINSORI ABUNDENTE si GER DE – 30 GRADE CELSIUS

Iarna isi arata fata urata, in Statele Unite. Temperaturile au scazut pana la minus 30 de grade Celsius, iar ninsorile au schimbat dramatic peisajul in multe zone. Zeci de drumuri au fost blocate din cauza nametilor, a poleiului si a accidentelor rutiere. In statul Oregon, de exemplu, un autobuz plin cu copii a ramas inzapezit timp de 4 ore, informeaza Stirileprotv.ro.

Cele mai mari probleme s-au inregistrat in statul Oregon, acolo unde, de obicei, iarna inseamna ploi si temperaturi scazute. In aceasta saptamana, insa, a nins ca niciodata, spun oamenii, iar in trafic au aparut primele necazuri. Un autobuz plin cu copii a stat aproape o ora intr-o coloana uriasa de masini, apoi a ramas inzapezit intr-o statie timp de 4 ore.

“Imi inghetasera picioarele dupa doua ore, eram inspaimantati la gandul ca franele autobuzului vor ceda sau ca o alta masina ne-ar putea lovi”, spune speriata o fata.  Atat parintii, cat si echipele de salvare au ajuns cu greu la copii, din cauza nametilor. La cativa kilometri distanta, alti soferi s-au trezit ca soseaua s-a transformat intr-un patinoar periculos. Nu au mai putut controla volanul si au ajuns cu masinile in copacii de pe marginea drumului.

“E ca un domino! Este o zona in care nu vrei sa ajungi, iar daca iesi din masina sa ajuti oamenii trebuie sa te asiguri ca nu vine un alt autoturism alunecand spre tine”, spune un barbat. Scenarii similare au fost si in Pennsylvania. Acolo, masinile au patinat si s-au izbit unele de altele.

“Traficul era oprit si am incercat sa franez. Am fost impins pe cealalta banda si m-am oprit, dar alte vehicule veneau in spatele meu, inclusiv camionul, care avea cel putin 90 de kilometri pe ora si a intrat in sant. In urma lui, s-a format un accident in lant”, povesteste un barbat. Iarna nemiloasa a lovit si statul Minnesota, acolo unde oamenii au fost nevoiti sa indure in ultimele zile temperaturi istorice. Termometrele au indicat chiar si minus 30 de grade Celsius.

Sursa foto: the guardian