Iarna dă buzna în România! Cod galben de vânt și ninsori viscolite! Zonele vizate

Meteorogologii au emis, miercuri, un cod galben de vânt, ninsori viscolite și spulberate pentru zonele montane. Pentru nordul și centrul Moldovei este emisă o avertizare de vânt puternic. Codul va intră în vigoare miercuri la ora 22:00 și va expiră joi la ora 18:00.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continuă să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpadă.

Meteorologii anunță că la peste 1.800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h și va fi viscol puternic.  De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi, în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

ANM transmite că intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h. Până la miercuri seară la ora 19:00 Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu se află sub atenționare de cod portocaliu de vânt.

Sursă foto: facebook / Jandarmeria Română