Iarna isi intra in drepturi. La Poiana Brasov si Azuga ninge ca-n povesti!

Am avut parte de o toamna prelungita, insa iarna incepe sa-si intre in drepturi. Daca ieri, temperaturile depaseau in unele zone 25 de grade Celsius, astazi vremea a intors foaia. La Poiana Brasov si Azuga ninge ca-n povesti de cateva ore, iar ninsorile se vor intensifica in urmatoarele ore si in alte regiuni, potrivit meteorologilor.

Dealtfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare meteo, potrivit careia vremea va intra intr-un proces accntuat de racire.

ANM informeaza ca se vor inregistra ploi moderate cantitativ, ninsori si intensificari ale vantului. Pana joi, temporar va ploua, in cursul zilei indeosebi in sud-vestul, centrul si nordul tarii, iar spre seara si noaptea, cu precadere in est, sud-est si in zona montana.Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30…35 l/mp.

La munte, indeosebi in Carpatii Meridionali si Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare pe creste, cu rafale de peste 80 km/h. Intensificari ale vantului se vor semnala si in celelalte zone, cu viteze ce vor depasi 55…60 km/h. 

Scaderea temperaturilor va fi cu 10-15 grade mai coborata in vestul si centrul tarii, ploile se vor putea transforma in ninsori pe arii extinse, au explicat meteorologii. 

Insa vremea rea nu va tine prea mult, in weekend temperaturile vor urca din nou la valori de peste 20 de grade Celsius.

Foto: actualitati.net