IARNA REVINE IN FORTA: COD GALBEN de NINSORI in toata tara

IARNA REVINE in FORTA in ROMANIA. Meteorologii au emis miercuri la pranz doua avertizari de tip COD GALBEN de precipitatii abundente inclusiv NINSORI. Avertizarea de tip COD GALBEN vizeaza integral judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj, Hunedoara, Valcea, Covasna si partial judetele Cluj, Alba, Sibiu, Arges, Brasov, Prahova, Dambovita, Buzau, Vrancea, Bacau, Harghita, Neamt, Mures, Bistrita Nasaud, Suceava si Maramures.

Vicepremierul GABI OPREA  a convocat un COMANDAMENT de URGENTA care va avea loc la sediul MAI, joi, cu incepere de la ora 14.00.

COD GALBEN NINSORI. Joi, vremea se va raci considerabil si se vor semnala precipitatii in aproape toata tara. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in Oltenia si 10 grade in sudul Munteniei si Dobrogea. Va ninge in sud-vest si la munte, unde, la altitudini mari, se poate depune un strat de zapada. In Muntenia, Dobrogea si Moldova predomina ploile, iar in restul tarii vor cadea precipitatii mixte.

COD GALBEN NINSORI. Si bucurestenii vor avea parte de o vreme inchisa si mai rece. Seara si noaptea va ploua, iar spre dimineata este posibil sa cada lapovita, chiar cativa fulgi de zapada. Mercurul din termometre se va opri la 7-9 grade. La Baia-Mare, in timpul zilei, vor fi 7 grade, la Brasov 5 grade, la Cluj-Napoca 6 grade, la Constanta 9 grade, la Craiova 4 grade, la Galati 9 grade, la Iasi 9 grade, la Suceava 4 grade, iar la Timisoara 4 grade.

COD GALBEN NINSORI. Vineri, vremea continua sa se raceasca si ramane inchisa. Maximele se vor situa intre -1 grad in Moldova si 9 grade in sudul litoralului, mai scazute decat in mod normal pentru data din calendar. Vor cadea precipitatii si sub forma de ninsoare la munte, in Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania si Banat. Vantul va sufla cu putere, in special in regiunile sudice, viscolind zapada.

COD GALBEN NINSORI. Si hidrologii au emis COD GALBEN de INUNDATII pe rauri din judetele Caras Severin, Timis, Mehedinti, Gorj si Dolj, de joi pana sambata, putand sa apara scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Sursa foto: anm.ro