IASI: 300 de BASARABENI UNIONISTI au venit pentru a sarbatori MICA UNIRE

Un numar de 300 de cetateni din REPUBLICA MOLDOVA au venit duminica, la Iasi, pentru a lua parte la manifestarile organizate de autoritatile locale pentru a marca 157 de ani de la infaptuirea UNIRII PRINCIPATELOR, relateaza Agerpres.

O parte dintre basarabeni au ajuns in PIATA UNIRII si au asupra lor atat drapelul Romaniei, cat si pe cel al Republicii Moldova, precum si banere cu mesaje precum “Vrem Unirea”, “Unirea obiectiv national”.

In acelasi timp, ei scandeaza lozinci prin intermediul carora solicita “unirea Basarabiei cu Tara Mama”. Tinerii fac parte din sase organizatii, printre acestea fiind “Onoare, Demnitate si Patrie, “Tinerii Moldovei”, “Uniti sub tricolor”, Grupul “Fapte nu vorba”. Acestora li s-au alaturat si tinerii romani de la Actiunea 2012.

CITESTE SI: Ce a declarat IOHANNIS la Iasi cu ocazia aniversarii UNIRII PRINCIPATELOR

“Noi, romanii din Republica Moldova, dorim revenirea la Patria Mama Romania. Aceasta zi este importanta pentru noi, mai ales in circumstantele in care se afla acum tara noastra. Dorim unirea cu Romania si anularea Pactului Ribetrop-Molotov”, a declarat, pentru Agerpres, Vlad Biletchi, presedintele Organizatiei “Onoare, Demnitate, Patrie” din Republica Moldova.

Printre autoritatile care au venit in Piata Unirii din Iasi pentru a lua parte la evenimente se afla si PRIMARUL CHISINAULUI, DORIN CHIRTOACA.

Sursa foto: infoprut