Iasi: Copil de doi ani, otravit la gradinita!

Un copil de doi ani din Iasi este in pericol de moarte, dupa ce a baut o substanta toxica, folosita la curatenie, in timp ce se afla la gradinita. Parintii micutului si conducerea gradinitei particulare se acuza reciproc!

Parintii unui copil in varsta de doi ani si opt luni acuza faptul ca angaajatii gradinitei particulare la care mergea fiul lor au dat dovada de neglijenta totala si au fost la un pas sa le omoare copilul, noteaza bzi.ro.

Mama copilului, Ecaterina Lupu, spune ca fiul ei, Ionut, a inceput sa se simta rau dupa ce a baut doua guri din sticla de apa pe care era scris numele sau, chiar inainte de a pleca de la gradinita Casuta Zanelor.

“Nu se poate ca un asemenea caz sa se intample. Eu m-am dus ieri dupa-amiaza la gradinita sa imi iau copilul si acesta, cand s-a dus sa-si ia sticuluta cu apa, a luat doua guri si a inceput sa se simta rau. Aseara l-am dus de urgentta la Spitalul Sfanta Maria. Ese revoltator faptul ca cei din directiunea gradinitei ne acuza pe noi. Eu nu am dormit deloc de cand s-a intamplat acest lucru, iar copilul meu este cel mai important. Intentionam sa dam in judecata aceasta gradinita, pentru ca noi platim zece milioane pe luna. Am martori patru sau cinci parinti care pot dovedi acest lucru”, a declarat femeia.

Managerul gradinitei, Marian Postolache, spune, insa, ca incidentul s-a produs din vina mamei: “Este anormal ca mama sa fi intrat si sa-si lase copilul intr-o zona unde erau depozitate materialele pentru curatenie. Nu stim de ce mama nu vrea sa vorbeasca cu noi. Cu siguranta este un act grav si nu este normal ca acel Domestos sa fi fost pus intr-o sticluta pe care era numele unui copil”.

Gradinita privata risca sa fie inchisa intrucat nu detine autorizatie de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), conducerea ISJ anuntand ca a inceput verificari in acest caz.

Sursa foto: evz.ro