Iași. Doi elevi au ucis un bătrân în propria casă în timpul unui jaf!

Doi elevi din Iaşi, în vârstă de 15 şi 18 ani, au ucis un pensionar în propria casă, după ce bătrânul s-a trezit în timp ce respectivii îi furau din casă. Auzind zgomote suspecte, bătrânul s-a dus să vadă ce se întâmplă şi i-a surprins pe cei doi. Tinerii l-au ucis pe bătrân în bătaie, după care au fugit.

Cei doi tineri au intrat în casa unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani, cu scopul de a sustrage orice sume de bani sau bunuri pe care le-ar fi găsit în imobil. Numai că, la un moment dat, bătrânul s-a trezit, iar cei doi l-au bătut crunt, provocându-i leziuni incompatibile cu viața, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ulterior, anchetatorii au identificat doi tineri, unul de 15 ani, iar un altul de 18 ani, suspectați de comiterea crimei. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, iar minorul a fost dus la spitalul Socola, pentru evaluare psihiatrică.

“Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ce-l privește pe inculpatul Dracea F. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În ceea ce îl privește pe minor, acesta trebuie supus unei expertize psihiatrice. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru omor, iar cercetările continuă. La audieri, inculpatul major a recunoscut comiterea faptelor. Și minorul a confirmat în parte ce s-a întâmplat”, precizează magistrații ieșeni, citaţi de bzi.ro.

Sursa foto: realitatea