IASI: Gheorghe Clapon, Tiberiu-Francisc Critodorescu si Gheorghe Rusu au fost retinuti pentru trafic de influenta

Gheorghe Clapon, Tiberiu-Francisc Critodorescu si Gheorghe Rusu, trei dintre cei mai temuti interlopi din Iasi, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, dupa ce au fost acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Cei trei au pretins suma de 40.000 euro de la Mihaela Paval, fiica vitrega a comisarului Dorel Isaila, fost sef la sectia 5 de politie, sub pretextul ca vor interveni la anumiti magistrati pentru a influenta reducerea pedepsei de 7 ani primita de inculpata Paval, intr-un dosar de trafic de persoane.

Gheorghe Clapon are la activ o condamnare de 3 ani intr-un dosar de inselaciune, fals in inscrisuri, spalare de bai si trafic de influenta intr-un dosar in care doua societati comerciale au fost inselate cu peste 1 milion de euro.

Numele lui Francisc Critodorescu a fost amintit de mai multe ori in cunoscutele reglari de conturi dintre interlopii din Piatra Neamt, el insusi fiind la un moment dat tinta unui atentat dejucat in 2005 de SRI, in urma caruia ar fi trebuit sa fie ucis in cadrul unei petreceri.

Gheorghe Rusu a facut parte mult timp din celebrul clan al Cordunenilor, destructurat in urma cu 7 ani in urma mai multor descinderi intreprinde de politistii ieseni. Rusu a suportat si el rigorile legii, fiind acuzat, alaturi de ceilalti interlopi, de trafic de persoane, sechestrare de persoane, talharii si prostitutie.

Sursa foto: rtv.net