IASI: Jocul BALENA ALBASTRA, care te impinge la SINUCIDERE, ar fi bagat cinci elevi in spital

Cinci elevi ai Scolii gimnaziale “Veronica Micle” din Iasi au ajuns, vineri la pranz, la spital, dupa ce in timpul pauzei au decis sa joace un joc periculos, tinandu-si respiratia, informeaza Mediafax.

Unul dintre cei cinci elevi cu varste de 12 si 13 a declarat ca o eleva le-a povestit despre un joc in care trebuie sa isi tina respiratia, iar alta le-a propus sa se joace in timpul pauzei, pe hol. Imediat, cinci elevi s-au simtit rau si au fost luati de doua ambulante si transportati la Spitalul de Pediatrie din Iasi, scrie Mediafax.

Surse locale declara ca elevii ar fi jucat “Balena Albastra”, jocul care-i impinge pe adolescenti la sinucidere, insa informatia nu a fost confirmata de Politie. “Balena Albastra” a fost lansat in Rusia, iar pana acum s-au sinucis peste 130 de adolescenti. Saptamana trecuta, a ajuns si in Republica Moldova, unde autoritatile au lansat un apel catre tineri sa evite acest joc.

Asta dupa ce trei tineri din Chisinau au murit dupa ce s-au aruncat in gol. Doi dintre ei, in varsta de 15 si 16 ani, au sarit de pe o cladire cu 18 etaje, iar autoritatile ar fi gasit dovezi pe paginile lor de socializare ca ar fi participat la jocul “Balena Albastra”. Al treilea s-a aruncat in gol de la etajul 14.

Jocul impune celor care participa sa indeplineasca mai multe misiuni periculoase, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri. Parintii sunt sfatuiti sa analizeze site-urile accesate de copii si sa se adreseze politiei daca ceva li se pare suspect.

Sursa foto: realitatea