IASI: Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie SOCOLA, sub CONTROL JUDICIAR

Magistratii Tribunalului Iasi au decis miercuri seara sa il condamne pe managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, Lucian Stefan Burlea, la control judiciar, iar in cazul fostului sef al Serviciului Achizitii, Sebastian Popa, s-a dispus arestarea pentru 30 de zile, scrie Agerpres.

Cei doi au fost retinuti marti seara dupa ce in cursul diminetii procurorii DNA au efectuat doua descinderi, una dintre acestea fiind la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. Cei doi sunt acuzati, alaturi de alti angajati ai spitalului, de trafic de influenta si fals intr-un dosar in care un barbat ar fi fost angajat in timp ce acesta nu se afla in tara.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la SPITALUL SOCOLA din IASI. Managerul LUCIAN BURLEA a fost RETINUT. UPDATE

Procurorii anticoruptie il acuza pe Lucian Stefan Burlea de fals in serviciu si fals intelectual, iar pe fostul sef Serviciu Achizitii in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola, Iulian Sebastian Popa, de abuz in serviciu, trafic de influenta, fals intelectual, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals.

In aceleasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus controlul judiciar pe o durata de 60 zile, fata de Alina Deaconita, care este acuzata de cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, Adriana Medvichi, jurist in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iasi, care este acuzata de abuz in serviciu, Gabriela Manuela Enescu, acuzata de fals intelectual.

Cu totii sunt acuzati ca au trucat un concurs de angajare, candidatul nefiind in tara in momentul sustinerii examenului de ocupare a postului.

Sursa foto www.7est.ro