IASI: SPITALUL de COPII ”Sfanta Maria” va fi MODERNIZAT cu 19 milioane de euro

Consiliul Judetean Iasi si Ministerul Sanatatii vor aloca suma de 19 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului de Copii ”Sfanta Maria” din Iasi, care deserveste toata regiunea Moldovei. Spitalul nu a mai fost reabilitat de cand a fost inaugurat, in 1970. 

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa organizata la Spitalul de Copii “Sfanta Maria” din Iasi, ca unitatea medicala, unica de acest gen din Moldova, va fi complet modernizata, investitia, care se ridica la aproximativ 19 milioane de euro, urmand a se derula in urmatorii patru ani, transmite Mediafax.

Va fi o reabilitare generala, practic, vom avea un spital nou. Vom intocmi un protocol intre Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii, prin care vom stabili contributia financiara a fiecarei parti. Am discutat deja cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, am cazut de acord, urmeaza doar sa decidem cati bani aloca CJ-ul si care este contributia Ministerului Sanatatii“, a afirmat seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

CITESTE SI: CENTRU DE TRANSPLANT de CELULE STEM, inaugurat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

El a spus ca unitatea medicala se afla in subordinea Consiliului Judetean, insa Spitalul de Copii din Iasi deserveste pacienti din intreaga regiune a Moldovei, astfel ca doar o parte din bani vor fi alocati de catre CJ Iasi.

La randul sau, managerul Spitalului de Copii “Sfanta Maria”, medicul Radu Terinte, a spus ca licitatia pentru desemnarea firmei care va executa lucrarile va fi initiata anul acesta si ca spera ca, la inceputul anului 2016, constructorul sa inceapa lucrul.

Potrivit acestuia, activitatea medicala in cadrul spitalului nu va fi afectata, pacientii din saloanele care intra in reparatii urmand sa fie mutati in alte sectii din aceeasi unitate medicala.

Pe de alta parte, seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a spus ca problema cu aglomerarea holurilor spitalului de catre parintii care vin cu copiii la consultatie in ambulatoriu va fi rezolvata pana la sfarsitul acestei luni, cand va fi data in folosinta o noua cladire, in curtea aceleiasi unitati medicale.

CITESTE SI:  O NOUA MATERNITATE reabilitata si complet echipata, INAUGURATA in Sibiu

Cabinetele de consultatie nu vor mai fi imprastiate pe diverse etaje, ca acum. Ambulatoriul va fi mutat intr-o noua cladire, care se amenajeaza in prezent in curtea spitalului si care va fi gata pana la sfarsitul acestei luni“, a afirmat Adomnitei.
Spitalul de Copii “Sfanta Maria” din Iasi are o suprafata de 23.000 de metri patrati, iar de la constructia sa, in anul 1970, nu a avut parte de nicio reabilitare generala.

Spitalul are 652 de paturi, iar anul trecut a inregistrat 105.000 de pacienti.

Sursa foto www.bzi.ro