IASI: Student injunghiat de 20 de ori in caminul Universtatii Cuza. Agresorul a dat foc camerei in care s-a petrecut CRIMA

Un incident extrem de grav s-a petrecut intr-o camera  din Caminul C4 din Copou al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, in care locuiau cinci studenti cu varste de aproximativ 20 de ani, informeaza Buna Ziua Iasi.

UPDATE 19:34: Studentul din Iasi care a murit dupa ce a fost injughiat de un coleg de camera avea 20 de plagi, majoritatea in spate, iar tanarul aflat in stare grava la spital a fost injunghiat de 18 ori, spun surse apropiate anchetei, in timp ce principalul suspect este in continuare cautat.

Surse apropiate anchetei spun ca cei doi tineri injunghiati si agresorul, toti studenti in anul I la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, petrecusera noaptea trecuta intr-un club din oras si s-au intors spre dimineata, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Potrivit acelorasi surse, studentul care a murit, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost gasit cu 20 de plagi injunghiate, majoritatea in zona spatelui, in timp ce tanarul care se afla in spital, in stare grava, Casian Harpa, a fost injunghiat de 18 ori.

“Tinerii au fost gasiti in stare extrem de grava. Unul dintre ei era in stop cardio-respirator post-traumatic cu leziuni de tip plaga injunghiata, multiple, la nivelul tuturor segmentelor. S-a efectuat resuscitare cardiopulmonara indelungata inclusiv cu plasarea de dren toracic si administrarea de solutii de reumplere volemica. Din pacate, in ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul a decedat”, a declarat Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD la Spitalul de Urgente “Sfantul Spiridon” din Iasi.

Stire initiala

La fata locului a intervenit un echipaj de Pompieri si un echipaj medical. Unul  dintre studenti a raspuns manevrelor de resuscitare a doctorilor, insa cel de-al doilea a murit in urma agresiunii suferite. Pompierii au reusit pana la aceasta ora sa stinga flacarile.

CITESTE SI: BISTRITA: O TANARA DE 19 A FOST INJUNGHIATA MORTAL DE UN ADOLESCENT DE 16 ANI

“Din marturia unui student, intr-o camera de camin din C4, doi studenti au fost injunghiati de un al treilea. De asemenea, acesta a fugit, nu inainte de a da foc la camera. Pompierii si cei de la SMURD au ajuns in jurul orei 7.03. Din nefericire, unul dintre tinerii injunghiati, care era din Republica Moldova, chiar daca s-a incercat resuscitarea lui timp de aproape o ora, a murit. Cel de-al doilea a fost transportat la terapie intensiva. Toti sunt studenti la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, in anul I. La acest moment acestea sunt datele obtinute pe baza marturiei facute de unul dintre studentii din camera de camin unde s-a petrecut incidentul”, a declarat Bogdan Eduard Plescan, director administrativ UAIC, pentru jurnalistii de la Buna Ziua Iasi.

Cel de-al doilea student injunghiat, care a fost transportat la Spitalul Sf. Spridon, se afla in sala de operatie. Acesta a suferit multiple rani. A fost adus la spital in soc hemoragic, el pierzand foarte mult sange. Medicii sunt extrem de rezervati cu privire la sansele lui de supravietuire, noteaza sursa citata.

Sursa text: bzi