IASI: Un BARBAT a “DETURNAT” FONDURILE EUROPENE la PACANELE

Caz uluitor de deturnare a banilor de la UE, investigat de procurorii DNA din Iasi. Andrei Anti, un tanar de 30 de ani din comuna ieseana Butea a fost trimis in judecata de procurorii anti-coruptie, acuzat de schimbarea ileagala a destinatiei fondurilor europene, informeaza jurnalistii de la Stirileprotv.

Mai precis, din cele 24.000 de euro luati de la UE pentru finantarea fermei sale de bovine, o treime i-a folosit pentru a-si plati datoriile catre un cunoscut. Pe restul i-a jucat la pacanele si, din ce a mai ramas, si-a facut un grajd – care insa nu era prevazut in documentatia depusa. Contactat de reporterii ziarului 7est, tanarul nu a vrut sa comenteze, spunand doar ca „acolo este insa alta situatie“.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

ANTI ANDREI, pentru savarsirea infractiunii de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie – mai 2014, inculpatul Anti Andrei, in calitate de reprezentant al unei intreprinderi individuale, a schimbat destinatia sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 euro) virata de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finantare privind „Instalarea tinerilor fermieri”.

Suma respectiva nu a fost cheltuita pentru realizarea actiunilor prevazute in planul de afaceri al intreprinderii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folosita in interes personal de inculpatul Anti Andrei, care a restituit un imprumut in cuantum de aproximativ 8.000 euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice si a efectuat lucrari de construire la o anexa a fermei (grajd), lucrari neprevazute in planul de afaceri.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Anti Andrei, pana la concurenta valorii prejudiciului cauzat, respectiv 107.304 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iasi, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza”.

Sursa foto: realitatea