IASI: Zeci de mii de CREDINCIOSI, la ceremonia de BEATIFICARE a episcopului martir ANTON DURCOVICI

Aproximativ 25.000 de credinciosi au asistat, sambata, la Iasi, la ceremonia de BEATIFICARE a episcopului martir ANTON DURCOVICI, potrivit estimarilor jandarmilor, iar zece persoane au fost transportate la spital cu tensiune scazuta sau deshidratare ca urmare a expunerii la soare.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Iasi au declarat, sambata, ca aproximativ 25.000 de persoane au participat la ceremonia de BEATIFICARE a episcopului martir ANTON DURCOVICI, care a avut loc pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iasi.

“Nu s-a inregistrat niciun incident, nici la stadion, nici la venirea sau plecarea pelerinilor”, a spus Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al IJJ Iasi.

Citeste si: APROXIMATIV 20.000 DE PELERINI VOR LUA PARTE LA IASI LA BEATIFICAREA EPISCOPULUI MARTIR ANTON DURCOVICI

De asemenea, purtatorul de cuvant al Episcopiei Romano-Catolice Iasi, Cornel Cadar, a afirmat ca 22.500 de bilete au fost date in parohii pentru a fi oferite credinciosilor, iar in timpul slujbei de BEATIFICARE au venit alte aproximativ 2.000 de persoane. 

Pe de alta parte, medicul Gabriel Perianu de la Spitalul de Urgenta “Sfantul Spiridon” din Iasi a spus ca mai multi participanti la ceremonia de BEATIFICARE au avut nevoie de ingrijiri medicale, insa doar zece persoane au fost transportate la spital cu tensiune scazuta sau deshidratare ca urmare a expunerii la soare.

Ceremonia de BEATIFICARE a episcopului martir ANTON DURCOVICI a inceput in jurul orei 11.00 si a durat peste doua ore, slujba fiind oficiata de mai multi episcopi si de cardinalul Angelo Amato, trimis al Papei Francisc.

In timpul slujbei, episcopul martir ANTON DURCOVICI a fost proclamat oficial “Fericit”, fiind citit decretul semnat de Papa Francisc la Vatican. Ulterior, pe scena a fost adusa relicva episcopului martir.

Citeste si: VLADIMIR GHICA A FOST BEATIFICAT, LA CEREMONIE AU PARTICIPAT 10.000 DE CREDINCIOSI

La eveniment au fost prezenti premierul Victor Ponta, sotia sa, Daciana Sarbu, vicepremierul Liviu Dragnea, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, prefectul Romeo Olteanu, dar si peste 500 de preoti.

Ceremonia de BEATIFICARE este cea de-a doua organizata in Romania in ultimii ani, dupa BEATIFICAREA monseniorului Vladimir Ghika, anul trecut, la Bucuresti. Decretul de BEATIFICARE a episcopului de Iasi Anton Durcovici a fost semnat in luna noiembrie a anului trecut de catre Papa Francisc, dupa un proces care a durat 18 ani.

Sursa foto: gandul.info