Iata cinci motive care te imping sa faci mai mult sex

Zvonurile cum ca o jumatate de ora de sex poate arde echivalentul in calorii al unui hamburger sunt doar iluzii. Un nou studiu a descoperit ca o partida obisnuita de sex nu arde mai mult de 21 de calorii.

TE ODIHNESTI MAI BINE

In timpul sexului se elibereaza oxitocina, vasopresina si melatonina, hormoni care te ajuta sa ai parte de un somn adanc si neintrerupt.

CITESTE SI: 10 adevaruri nebanuite despre sex

ESTI MAI HAPPY

Eliberarea oxitocinei din timpul orgasmului poate reduce nivelul de stres timp de cateva ore bune, deoarece inhiba un hormon responsabil de starile de anxietate.

AI SANI MAI SANATOSI

Excitarea si orgasmul maresc nivelul de oxitocina si DHEA, hormoni care sunt asociati cu scaderea riscului de cancer mamar.

TE FERESTI DE RACELILE DE VARA

Un studiu a aratat ca oamenii care faceau sex o data sau de doua ori pe saptamana aveau un sistem imunitar cu 30% mai puternic decat cei care practicau abstinenta. Concluzia? Nu va abtineti si veti fi mai sanatosi vara asta.

CITESTE SI: Cauzele scaderii apetitului sexual

ARATI MAI TANARA

Un studiu intins pe durata a 10 ani, cu peste 3,500 de participanti, a descoperit ca oamenii care faceau sex de 2-3 ori pe saptamana aratau cu 7-12 ani mai tineri decat in realitate. Expertii nu sunt siguri care e explicatia stiintifica… dar chiar ai nevoie de ea?

 Sursa:lyla