Iateniuk: CRIMEEA nu va reveni sub controlul Ucrainei, atat timp cat PUTIN este la putere

Premierul ucrainean, ARSENI IATENIUK, a apreciat miercuri ca UCRAINA are foarte putine sanse a prelua controlul in PENINSULA CRIMEEA atat timp cat presedintele RUSIEI este Vladimir Putin, relateaza agentia Itar-Tass, in editia electronica.

“Nu trebuie sa subestimezi adversarulniciodata. Deci cred ca atat timp cat Putin este la putere, Kievul are foarte putine sanse de a obtine controlul in CRIMEEA si chiar in estul tarii”, a declarat IATENIUK, la New York.

Citeste si: MOSCOVA RESPINGE ACUZATIILE NATO PRIVIND PREZENTA UNOR TRUPE RUSE IN UCRAINA

Premierul s-a declarat convins ca “va veni vremea cand RUSIA va prezenta scuze UCRAINEI”.

In opinia lui IATENIUK, presedintele rus are scopul de a restaura Uniunea Sovietica si “nu va renunta usor la aceast plan”.

De asemenea, el a adaugat ca UCRAINA nu va putea deveni in curand membru al NATO, apreciind ca unele tari din cadrul aliantei nu aproba aceasta idee.

Premierul ucrainean, ARSENI IATENIUK, le-a cerut statelor occidentale sa nu anuleze sanctiunile impotriva RUSIEI, in contextul in care UCRAINA inca nu a recapatat integritatea teritoriului sau, relateaza AFP.

Citeste si: BILANTUL CONFLICTULUI DIN UCRAINA A AJUNS LA 3.245 DE MORTI, ANUNTA ONU

Cu cateva ore mai devreme, presedintele american Barack Obama a promis, intr-un discurs la ONU, ca occidentalii vor anula sanctiunile, daca RUSIA va alege “calea diplomatiei si a pacii”.