IBM anunță lansarea unui plan mai ieftin de tip Blockchain pentru lansarea întreprinderilor mici

Americanii de la IBM au anunțat lansarea noului lor IBM Blockchain Starter Plan (în Beta) ca o modalitate de a facilita utilizarea blockchain-urilor în afaceri de orice tip, se arată pe site-ul companiei.

Planul IBM Blockchain Starter va fi gratuit pe durata versiunii Beta, dar va avea apoi și un proces gratuit de 30 de zile după ce planul va fi implementat pe deplin. CNBC a anunțat că planul de pornire este o “alternativă mai ieftină la planul actual al întreprinderii Big Blue pentru firmele care doresc să dezvolte aplicații de tip blockchain”.

Marie Wieck, directorul general al IBM Blockchain, a declarat pentru CNBC că noul plan este “perfect pentru proiectele pilot și lucrările de dezvoltare timpurie pentru cei care doresc să construiască soluții pe platforma IBM Blockchain, care are în prezent peste 250 de blockchainuri active”: Expertiza noastră în promovarea și scalarea de rețele este de neprețuit și va fi împărțit într-un ecosistem larg.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Potrivit companiei, IBM lucrează cu tehnologia Blockchain începând din 2015 ca o modalitate “de a o aduce în prim plan”. În 2016, compania a început să testeze tehnologia Blockchain “pe ei înșiși”, folosind blockchain în afacerile lor de servicii financiare pentru a “optimiza reconcilieri de la furnizori la furnizori. “IBM a intrat, de asemenea, în parteneriat cu Walmart în 2016 pentru un program de test Blockchain privind lanțurile de aprovizionare a produselor alimentare.

La începutul acestei săptămâni, pe data de 19 martie, IBM a anunțat că cel mai mic computer din lume – mai mic decât un bob de sare – va utiliza tehnologia Blockchain și va fi, în cele din urmă, încorporat în obiecte și dispozitive de zi cu zi.