ICCJ a decis ca TARICEANU poate fi judecat! REACTIA presedintelui SENATULUI

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca marti va contesta decizia ICCJ, conform careia poate incepe judecarea dosarului in care este acuzat de DNA Brasov de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, News.ro. In urma verificarilor si deliberarii, camera preliminara de la ICCJ a decis ca dosarul lui Tariceanu isi poate continua traseul procedural la instanta de fond.

“In cursul zilei de maine, voi depune o contestatie. Din punct de vedere legal, doresc sa subliniez doua elemente:

a) Voi respecta in continuare, fara exceptie, procedura in vigoare.

b) La judecarea pe fond a acuzatiilor formulate de procurorii de la DNA Brasov, se va dovedi ca acest dosar a fost fabricat la comanda politica”, sustine Calin Popescu Tariceanu.

“Am spus chiar din 15 aprilie 2016, dupa prima mea audiere ca martor la DNA Brasov, ca nu ma voi lasa intimidat de procurorii transformati in instrumente ale luptei politice si voi continua sa militez pentru democratie, respectarea drepturilor omului si eliminarea abuzurilor din justitia romana.

Azi, la mai putin de doua saptamani de ziua alegerilor parlamentare, vreau sa asigur opinia publica ca, indiferent de amenintarile la care am fost si sunt supus in continuare, imi voi duce misiunea pana la capat, asa cum mi-au cerut-o nenumarati cetateni in ultimii doi ani. La aceasta se adauga misiunea rezultata din nominalizarea mea in unanimitate de catre conducerea ALDE in calitate de candidat al ALDE la functia de prim-ministru al Romaniei”, afirma Tariceanu.

ICCJ a respins, luni, cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului si a decis ca judecarea dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului poate incepe la instanta suprema, decizia nefiind definitiva.

In 6 iulie, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe Calin Popescu Tariceanu in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt judecati printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Sursa foto: realitatea