ICCJ a decis mentinerea interceptarilor SRI intr-un dosar DNA. Decizia este definitiva

Judecatorii de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis luni sa mentina interceptarile SRI intr-un dosar DNA aflat pe rol, informeaza Digi24. Hotararea a fost data in dosarul Ciobanica si Slavila si este definitiva.

Decizia este importanta mai ales in conditiile in care Inalta Curte este instanta cu rol de reunire a practicii judiciare, astfel incat decizia ar putea fi invocata de procurori, atat de la DNA cat si de la DIICOT, in alte procese in care au fost ridicate cereri de eliminare a interceptarilor facute de SRI.

Potrivit sursei citate, dosarul se afla inca in procedura de camera preliminara, adica procedura prealabila judecatii. In aceasta perioada pot fi contestate probele stranse in ancheta.

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional un articol din Codul de procedura penala care permitea SRI sa faca interceptari in dosarele instrumentate de DNA si alte parchete si a  precizat ca decizia se aplica dosarelor aflate pe rol.

In urma acestei decizii, avocatul a cerut judecatorilor Inaltei Curti sa inlature din dosar mai multe interceptari realizate cu sprijinul ofiterilor SRI. 

Sursa foto: dcnews