ICCJ a dispus executarea silita a averii lui Relu Fenechiu pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a transmis deja Directiei de Finante ordinul de executare silita a averii fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, aflat la Penitenciarul Iasi acolo unde ispaseste condamnarea de cinci ani primita in dosarul Transformatorul, informeaza Buna Ziua Iasi.

Conform sursei citate, la finele saptamanii recent incheiate, ICCJ a transmis Directiei de Finante ordinul de executare, suma care urmeaza sa fie recuperata de la Fenechiu si complicii sai fiind de 56 de miliarde lei vechi.

Ordinul de recuperare a prejudiciului transmis de Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi trimis insa unui executor judecatoresc, iar banii se vor duce in conturile Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

Complicii, Petru Andronache, Bogdan Damian, Ioan Turbatu si Ion Marghidan nu au decat cate o masina si o casa si prin urmare, din cei 56 de miliarde de lei vechi, cea mai mare parte din suma trebuie recuperata de la Relu Fenechiu.

Citeste si: Relu Fenechiu, cercetat de procurori intr-un nou dosar 

Jurnalistii de la Buna Ziua Iasi noteaza ca saptamana trecuta, institutiile statului au inceput deja sa faca o inventariere a bunurilor imobile (o parte aflate deja sub sechestru) pentru a preda lista executorului, care ar urma sa le scoata la vanzare. Astfel, pe langa doua case pe care le detine in cartierul sau I. C. Bratianu, au mai fost identificate si alte vile si terenuri care vor fi vandute. Acestea din urma sunt inregistrate pe Fene Grup. In cartierul I. C. Bratianu, SC Fene Grup SA detine urmatoarele cladiri: o vila de tip duplex, o casa pe strada Castanilor nr. 9 (lot 37), o casa pe strada Pinilor nr. 17 si o alta pe strada Pinilor 21 (loturile 71 si 73). De asemenea, mai sunt inregistrate case finalizate sau in constructie la urmatoarele adrese: strada Mestecenilor nr. 16, str. Castanilor nr. 8, Mestecenilor nr. 10, 12 si 14, str. Castanilor nr. 10 si 14, strada Salciilor nr. 5, 7, 9 si 11. Mai sunt inregistrate cladiri de birouri pe strada Grigore Ureche (in centru), dar si o alta in acelasi cartier deja mentionat. Prin urmare, iesenii care doresc sa-si cumpere o casa la un pret bun, in cartierul lui Fenechiu, au de unde alege. In ceea ce priveste terenurile care au fost identificate, in Bucium vor fi scoase la vanzare cinci parcele libere avand suprafetele: 8.082 mp, 1.834 mp, 12.368 mp, 2.962 mp, 20.434 mp. In zona Metalurgiei, Fenechiu are doua parcele, una de 1.466 mp si una de 56 mp. In plus, SC Fene Grup SA detine 9.100 mp in zona CUG.

Citeste si: Relu Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi

In plus, sursa citata mai informeaza ca o alta afacere pe care Fenechiu o controleaza prin interpusi este cea de pe soseaua Nationala nr. 37, un centru de afaceri care se dezvolta prin fonduri europene in valoare de aproape 10 milioane euro. Beneficiarul finantarii este firma Profile Business Consulting, administrata de Alina Haila, secretara lui Fenechiu.

Aceasta lista a proprietatilor lui Relu Fenechiu  se pare ca nu este una finala, mai scriu jurnalistii ieseni.

Sursa foto: adevarul.ro