ICCJ a respins cererea ANI in cazul lui KLAUS IOHANNIS

ICCJ

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, luni, solicitarea inspectorilor de la Agentia Nationala de Integritate (ANI) referitoare la urgentarea judecarii mai devreme a recursului in cadrul procesului de incompatibilitate in care este implicat prezidentiabilul ACL Klaus Iohannis. Data stabilita va ramane cea de 18 noiembrie.

Teodor Atanasiu, unul dintre liderii Aliantei Crestin Liberale (ACL), a declarat la scurt timp dupa anuntul facut de ICCJ ca: “un proces pe fond va fi imposibil de realizat pana la finele acestui an, iar de o solutie definitiva nici nu poate fi vorba in cazul procesului pe care candidatul nostru (n.red. Klaus Iohannis) il are cu ANI”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: M-as bucura sa se judece MAI REPEDE dosarul meu, dar termenele au fost stabilite de ICCJ 

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut instantei supreme, in 22 octombrie, sa ia in discutie mai repede dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui KLAUS IOHANNIS, considerand ca judecata ar trebui sa aiba loc inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nu la doua zile dupa, respectiv in 18 noiembrie.

In acest sens, Agentia Nationala de Integritate a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) mai multe documente in sustinerea cererii de schimbare a termenului de judecata a dosarului de INCOMPATIBILITATE al lui IOHANNIS, stabilit initial pentru 18 noiembrie.

CITESTE SI: Atanasiu: Iohannis s-a pastrat in limita decentei autoimpuse. Nu va intra in jocul lor si nu-i va ataca pe problemele personale 

Sursa foto: realitatea.net