ICCJ a respins CONTESTATIA lui ADRIAN NASTASE

CONTESTATIA fostului premier ADRIAN NASTASE a fost respinsa, luni, definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), prin urmare acesta trebuie sa astepte motivarea judecatorilor prin care a fost CONDAMNAT la patru ani de inchisoare, informeaza Realitatea TV.

ADRIAN NASTASE a reclamat faptul ca un complet de la aceasta instanta, condus de judecatorul Ionut Matei, tergiverseaza redactarea motivarii deciziei prin care a fost CONDAMNAT in dosarul “ZAMBACCIAN”. CONTESTATIA fostului premier a fost depusa pe 4 aprilie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 5 mai.

Citeste si: ICCJ JUDECA CONTESTATIA LUI ADRIAN NASTASE PRIVIND “TERGIVERSAREA” MOTIVARII IN DOSARUL “ZAMBACCIAN”

“In continuare, dupa 90 de zile de la pronuntare, decizia data in recurs, la 6 ianuarie, in dosarul ‘Zambaccian’, de catre completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet condus de judecatorul Ionut Matei, nu este redactata, desi termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile. In aceste conditii, am formulat o contestatie privind tergiversarea motivarii deciziei de catre complet, prin incalcarea legii”, scria ADRIAN NASTASE pe blog.

Pe 6 ianuarie, ADRIAN NASTASE a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de INCHISOARE cu executare pentru luare de mita in dosarul “ZAMBACCIAN”.

Citeste si: ADRIAN NASTASE: MA GANDESC SA RENUNT LA CETATENIA ROMANA

Totodata, fostul premier a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul “Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie. Prin contopirea celor doua pedepse, in cazul in care nu se va aplica un spor de pedeapsa, NASTASE va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare.

Sursa foto: bbc.com