ICCJ a stabilit componenta de 5 JUDECATORI pentru anul 2015

Ilie Dragan, omul cheie din dosarul cumnatului lui Victor Ponta, arestat pentru 30 de zile

Componenta completelor de 5 Judecatori pentru anul 2015 ale inaltei Curti de Casatie si Justitie (iCCJ) a fost stabilita, luni, prin tragere la sorti, conform Agerpres. Astfel, la primul complet de 5 judecatori in materie penala, presedinte va fi Ionut Matei, vicepresedintele iCCJ, iar membri vor fi judecatorii Rodica Cosma, Mariana Ghena, Anca Madalina Alexandrescu si Stefan Pistol.

Cel de-al doilea complet de 5 judecatori in materie penala va fi condus de Livia Doina Stanciu, presedintele iCCJ, iar membrii completului vor fi judecatorii Ioana Bogdan, Luminita Zglimbea, Luciana Mera si Angela Dragne.

Membrii supleanti ai primului complet de 5 judecatori in materie penala vor fi Horia Valentin Selaru, Iulian Ilie Dragomir, Simona Daniela Encean si Gheorghe Aurel Ilie, iar membrii supleanti ai celui de-al doilea complet de 5 judecatori in materie penala au fost stabiliti judecatorii Rodica Aida Popa, Silvia Cerbu, Ana-Maria Dascalu si Francisca Maria Vasile.

Citeste si: Presedinta ICCJ spune ca NU SUSTINE sanctionarea divulgarilor, in forma propusa de Serban Nicolae

Cele doua complete de 5 judecatori in materie civila vor avea urmatoarea componenta: primul va fi constituit din presedintele Cristina Iulia Tarcea si judecatorii Camelia Simona Marcu, Minodora Condoiu, Raluca Moglan si Alina Sorinela Macovei, iar cel de-al doilea o va avea presedinte tot pe Cristina Iulia Tarcea, iar ca membri pe judecatorii Doina Popescu, Paula Pantea, Marioara Isaila si Viorica Trestianu.

Supleanti la primul complet de 5 judecatori in materie civila vor fi judecatorii Mirela Visan, Aurelia Rusu, Mihaela Paraschiv, Carmen Tranica Teau, Mariana Carstocea, Carmen Sarbu si Gheorghita Lutac, iar, la cel de-al doilea complet de 5 judecatori in materie civila, supleanti vor fi judecatorii Florentin Dragut, Dragu Cretu, Elena Carmen Popoiag, Cosmin Horia Mihaianu, Ileana Isabela Dolache, Veronica Nastasie si Luiza Maria Paun.

Potrivit Legii, la inceputul fiecarui an, in materie penala se stabilesc doua complete de cinci judecatori formate numai din judecatori din cadrul Sectiei penale, iar in alte materii decat cea penala se stabilesc doua complete de cinci judecatori formate din judecatori din cadrul Sectiei I civile, Sectiei a II-a civile si Sectiei de contencios administrativ si fiscal.

Numarul completelor de cinci judecatori in materie penala se aproba anual de Colegiul de conducere, la propunerea presedintelui Sectiei penale. Completele de cinci judecatori sunt prezidate, dupa caz, de presedintele, vicepresedintii, presedintele Sectiei penale sau decanul de varsta.

Colegiul de conducere al inaltei Curti de Casatie si Justitie stabileste anual reprezentativitatea sectiilor in compunerea completelor si aproba compunerea completelor de cinci judecatori, in cazul completelor de cinci judecatori in materie penala, la propunerea presedintelui Sectiei penale.

La tragerea la sorti pentru anul urmator nu vor participa judecatorii desemnati in anul anterior.

Schimbarea membrilor completelor de cinci judecatori se face in mod exceptional, in cazurile de incompatibilitate si de imposibilitate obiectiva a judecatorului de a participa la sedinta de judecata. in aceste cazuri, la sedinta de judecata participa judecatorul supleant sau judecatorii supleanti.

In cazul eliberarii din functie a unui judecator care face parte din completul de cinci judecatori sau a unui judecator supleant, presedintele ori, in lipsa acestuia, unul dintre vicepresedintii inaltei Curti de Casatie si Justitie desemneaza, prin tragere la sorti, in sedinta publica, un judecator sau, dupa caz, un judecator supleant.

Cand completul de cinci judecatori judeca recursurile impotriva hotararilor Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a solutionat actiunea disciplinara, din complet nu poate face parte judecatorul sanctionat disciplinar. in acest caz, la sedinta de judecata participa judecatorul supleant, conform Agerpres.