ICCJ a stabilit primul TERMEN in dosarul de incompatibilitate al lui KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit primul termen, in 25 septembrie, in dosarul de incompatibilitate al lui KLAUS IOHANNIS, in care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), instanta suprema urmand sa dea o decizie definitiva.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, KLAUS IOHANNIS, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Citeste si: EDUARD HELLVIG: IOHANNIS VA CASTIGA PROCESUL CU ANI

In septembrie 2013, KLAUS IOHANNIS a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Recursul urmeaza sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Recent, IOHANNIS a declarat ca nu se teme de o eventuala decizie nefavorabila a instantei. “Nu se va intampla asa ceva (sa fiu declarat incompatibil – n.r.), nu-mi fac niciun fel de problema pentru ca Inalta Curte va constata doar daca s-a judecat bine sau daca sunt anumite greseli de forma. Fondul a fost judecat, am castigat, nu exista niciun fel de problema”, a declarat prezidentiabilul ACL.

KLAUS IOHANNIS: NU-MI FAC NICIUN FEL DE PROBLEMA IN LEGATURA CU PROCESUL DE INCOMPATIBILITATE