DOSARUL PRIVATIZARILOR STRATEGICE: CODRUT SERES si ZSOLT NAGY au ajuns la Penitenciarul Rahova

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va pronunta, marti, SENTINTA FINALA in DOSARUL PRIVATIZARILOR STRATEGICE, in care sunt acuzati fostul ministru al Economiei CODRUT SERES si fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ZSOLT NAGY.

UPDATE 16.56: Duba cu CODRUT SERES si ZSOLT NAGY a ajuns la Penitenciarul Rahova. Dupa ce au primit mandatele de executare a pedepsei pentru CODRUT SERES si ZSOLT NAGY, care au domiciliile in judetului Ilfov, politistii ilfoveni i-au dus pe cei doi fosti ministri in Penitenciarul Rahova, unde acestia vor sta 21 de zile in carantina, urmand ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa le stabileasca regimul si locul de detentie.

“In cursul acestei zile, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a primit pentru punerea in aplicare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, pe numele a doua persoane, cu domiciliul pe raza judetului Ilfov. Cele doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, pe o perioada de 4 ani si 8 luni, respectiv 4 ani, au fost puse in aplicare de politistii ilfoveni, persoanele condamnate fiind conduse la Penitenciarul Rahova, pentru incarcerare”, arata IPJ Ilfov, intr-un comunicat de presa.

UPDATE 15.55: Fostii ministri CODRUT SERES si ZSOLT NAGY, condamnati definitiv de instanta suprema, sunt la IPJ Ilfov, unde asteapta ca mandatele de executare a pedepselor cu inchisoarea sa ajunga la politistii Biroului Urmariri, care ii vor escorta la penitenciar, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax.

Cei doi au venit la Politia Ilfov dupa aproximativ trei ore de la decizia instantei supreme, care i-a condamnat definitiv la patru ani si opt luni si, respectiv, patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice.

Surse din Politie au declarat ca Seres si Nagy asteapta in biroul politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale ca mandatele de executare a pedepselor cu inchisoarea sa fie redactate si trimise prin fax la sediul IPJ Ilfov. Politistii ii vor duce pe cei doi fosti ministri in penitenciar, unde acestia vor sta 21 de zile in carantina, urmând ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa le stabileasca regimul si locul de detentie.

Si ceilalti inculpati din dosar care au primit pedepse cu executare urmeaza sa fie incarcerati.

UPDATE 11.35: Magistratii de la ICCJ i-au condamnat definitiv la INCHISOARE pe CODRUT SERES si ZSOLT NAGY. SERES a primit o pedeapsa de 4,8 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, in timp ce ZSOLT NAGY a primit 4 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE. DECIZIILE sunt DEFINITIVE.

CODRUT SERES a primit doua CONDAMNARI pentru fapte diferite, pedepsele fiind contopite. Si fostul ministru al Comunicatiilor, ZSOLT NAGY, a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Fostul ministru PC al Economiei si Comertului, CODRUT SERES, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, ZSOLT NAGY, au fost acuzati de procurori ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvern pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta. Anchetatorii sustin ca faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradare.

STIRE INITIALA

Pe 21 ianuarie, judecatorii au ramas in pronuntare. Pe 17 decembrie, procurorul a cerut pedepse orientate spre maximul prevazut de lege, fara a individualiza pedeapsa pentru fiecare dintre acuzati. In aceeasi zi, avocatii si-au sustinut pledoariile finale, care au continuat si pe 19 decembrie.

CITESTE SI: ICCJ a amanat pronuntarea SENTINTEI in dosarul PRIVATIZARILOR STRATEGICE. UPDATE 

Tot pe 19 decembrie, inculpatii au avut ultimul cuvant, continuand sa isi sustina nevinovatia. In decembrie 2013, CODRUT SERES a fost condamnat de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la sase ani de inchisoare cu executare in DOSARUL PRIVATIZARILOR STRATEGICE, iar Zsolt Nagy, la cinci ani de puscarie.

CODRUT SERES a primit cinci ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional si sase ani pentru tradare prin transmitere de secrete si urma sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de sase ani. ZSOLT NAGYa fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru aderare la un grup infractional. 

CITESTE SI: Codrut Seres si Zsolt Nagy sub control judiciar. Kerekes, arestat preventiv in lipsa 

Sursa foto: adevarul.ro