ICCJ: DARIUS VALCOV, MINEL PRINA si alte trei persoane, raman sub CONTROL JUDICIAR

Fostul ministru al Finantelor, DARIUS VALCOV, inculpat pentru infractiuni de coruptie intr-un dosar aflat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ramane sub control judiciar, conform deciziei luata de magistrati la termenul de luni, informeaza Agerpres.

Potrivit solutiei pronuntata luni de magistratii ICCJ, se “mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpatii VALCOV Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Susala Lucian Petrut, Timofte Petre Bogdan si Tomescu Constantin Cristian”. Decizia privind mentinerea controlului judiciar poate fi contestata.

Tot la termenul de luni magistratii ICCJ au amanat cauza in care VALCOV, Prina (fost primar al municipiului Slatina), Lucian Susala (fost director la o societate apartinand Consiliului Local Slatina) si oamenii de afaceri Bogdan Timofte si Cristian Tomescu sunt inculpati pentru infractiuni de coruptie si au fixat un nou termen de judecata pe 15 martie.

CITESTE SI: Dosarul in care VALCOV este inculpat pentru luare de MITA, declinat in favoarea Tribunalului Olt

Dosarul aflat pe rolul ICCJ in care VALCOV, Prina, Susala, Timofte si Tomescu sunt inculpati are ca obiect infractiuni de coruptie precum si traficul de influenta, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea de bani, infractiuni de evaziune fiscala.

In luna mai 2015, fostul ministru al Finantelor DARIUS VALCOV a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta. VALCOV a fost acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firma care a derulat contracte cu Compania de Apa Olt pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din orasele Slatina, Scornicesti si Potcoava.

DARIUS VALCOV mai este trimis in judecata pentru fapte de coruptie si intr-un dosar avand ca obiect luarea de mita, ce se va judeca la Tribunalul Olt si care are termen in ziua de 9 martie.

 Sursa foto: evz