ICCJ judeca CONTESTATIA IN ANULARE a mandatului prin care NICUSOR CONSTANTINESCU a fost dat in urmarire internationala

NICUSOR CONSTANTINESCU, PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, JUDECAT, CONTROL JUDICIAR, DOSAR, ACUZATII, PREJUDICII, CURTEA DE APEL, CONSTANTA, HOTARARE, DEFINITIVA

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost dus joi dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru a sustine CONTESTATIA IN ANULARE a mandatului in baza caruia a fost dat in urmarire internationala.

Este vorba despre un mandat emis de Curtea de Apel Bucuresti in urma cu cateva luni. La scurt timp dupa emiterea acestui mandat s-au declansat procedurile prin care NICUSOR CONSTANTINESCU a fost dat in urmarire. Astazi se cere ANULAREA acestui mandat, in conditiile in care dosarul a fost inaintat in fata ICCJ inainte ca NICUSOR CONSTANTINESCU sa se intoarca in tara.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU, ARESTAT pentru 30 de zile. UPDATE

Este o strategie prin care NICUSOR CONSTANTINESCU incearca sa demonstreze ca tot ce i se intampla in dosarele in care este urmarit penal este un abuz al procurorilor. Asta in conditiile in care atat Tribunalul Bucuresti, cat si Tribunalul Constanta au confirmat mandatele de arestare care au fost emise in lipsa pentru ca baronul PSD de Constanta a parasit Romania in primavara acestui an pentru tratament si interventii chirurgicale de specialitate in SUA.

De atunci, procurorii au facut numeroase demersuri pentru ca NICUSOR CONSTANTINESCU sa ajunga sa raspunda in fata legii. Dupa ce viza de Statele Unite i-a expirat, fostul presedinte al CJ Constanta a mers in Tucia unde a stat aproximativ doua saptamani, iar in momentul in care autoritatile l-au identificat si l-au retinut, Constantinescu a hotarat sa se intoarca de bunavoie in tara.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU, un nou MANDAT DE ARESTARE

NICUSOR CONSTANTINESCU a ajuns in Romania saptamana trecuta. El a fost dus direct in fata instantei. Tribunalul Bucuiresti a fost prima instanta care a confirmat mandatul de arestare pe numele sau, la scurt timp si Tribunalul Constanta a luat aceeasi decizie de confirmare a mandatului solicitat de procurorii DNA intr-un alt dosar in care baronul este acuzat de abuz in serviciu.