ICCJ judeca luni cererea de schimbare a termenului din dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui Iohannis

ICCJ discuta luni cererea ANI de schimbare a termenului la care se va analiza admisibilitatea recursului in dosarul lui IOHANNIS, respectiv data la care s-ar putea decide fie ca recursul este nefondat si ca ramane solutia de anulare a raportului de INCOMPATIBILITATE, fie ca acesta se judeca pe fond.

Agentia Nationala de Integritate a cerut instantei supreme, in 22 octombrie, sa ia in discutie mai repede dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui KLAUS IOHANNIS, considerand ca judecata ar trebui sa aiba loc inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nu la doua zile dupa, respectiv in 18 noiembrie.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: M-AS BUCURA SA SE JUDECE MAI REPEDE DOSARUL MEU, DAR TERMENELE AU FOST STABILITE DE ICCJ

In acest sens, Agentia Nationala de Integritate a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) mai multe documente in sustinerea cererii de schimbare a termenului de judecata a dosarului de INCOMPATIBILITATE al lui IOHANNIS, stabilit initial pentru 18 noiembrie.

Instanta suprema urmeaza sa stabileasca luni daca mentine data de 18 noiembrie pentru judecarea admisibilitatii recursului ANI din dosarul lui KLAUS IOHANNIS sau daca procesul va incepe inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

“Nu am cum sa pierd, in prima instanta am castigat, si inca foarte bine, acest proces. Nu exista nicio chestiune suplimentara fata de ce s-a discutat pe fond si nu exista pentru mine niciun motiv sa cred ca as putea sa pierd acest proces, si atunci, sigur, daca ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, as castiga procesul si ar fi scoasa aceasta chestiune din discutia publica”, a precizat IOHANNIS.

TRAIAN BASESCU: DOSARUL LUI KLAUS IOHANNIS TREBUIA JUDECAT INAINTE DE DEPUNEREA CANDIDATURII LA PREZIDENTIALE