ICCJ va judeca luni cerere ANI de preschimbare a termenului din dosarul lui IOHANNIS

Klaus Iohannis

Cererea prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) care preschimbarea termenului din dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui KLAUS IOHANNIS va fi judecata luni de instanta suprema.

Data de luni, 27 octombrie, pentru judecarea cererii a fost stabilita joi de instanta suprema.

ANI a cerut instantei supreme, miercuri, sa judece mai repede dosarul de INCOMPATIBILITATE al lui KLAUS IOHANNIS, considerand ca judecata ar trebui sa aiba loc inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nu la doua zile dupa, respectiv in 18 noiembrie.

Citeste si: ACL REACTIONEAZA FATA DE CEREREA ANI DE URGENTARE A PROCESULUI LUI IOHANNIS

Agentia a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie mai multe documente in sustinerea cererii de schimbare a termenului de judecata a dosarului de INCOMPATIBILITATE al lui IOHANNIS, stabilit pentru 18 noiembrie, la doua zile dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Instanta suprema urmeaza sa decida, astfel, daca mentine data stabilita initial pentru judecarea dosarului lui KLAUS IOHANNIS sau daca procesul incepe inainte de terminarea alegerilor prezidentiale.

Inalta Curte de Casatie si Justitie stabilise, marti, ca in 18 noiembrie sa inceapa judecarea recursului declarat de ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat castig de cauza primarului Sibiului, KLAUS IOHANNIS, in dosarul de INCOMPATIBILITATE. In 30 septembrie, ICCJ a admis in principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curtii de Apel Alba-Iulia.

Citeste si: OFICIAL! ICCJ VA JUDECA DOSARUL DE INCOMPATIBILITATE AL LUI IOHANNIS DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE

Instanta suprema va decide definitiv daca primarul Sibiului a fost in INCOMPATIBILITATE in perioada in care a reprezentat municipiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete sau daca raportul ANI va fi anulat.