ICCJ amana pentru miercuri pronuntarea in cazul cererii de prelungire a ARESTARII PREVENTIVE pentru RADU MAZARE. UPDATE

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat pentru marti judecarea cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire a ARESTARII PREVENTIVE fata de primarul municipiului Constanta, RADU MAZARE, cercetat pentru trei infractiuni de LUARE de MITA, doua de conflict de interese si ABUZ in SERVICIU, informeaza Agerpres.

UPDATE 22:45: Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat pentru miercuri pronuntarea in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a arestarii preventive fata de primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

De asemenea, in dosar se solicita si prelungirea mandatului fata de omul de afaceri SORIN STRUTINSKY, arestat preventiv si in alta cauza. In data de 2 aprilie, instanta suprema a decis REASTAREA PREVENTIVA pentru 30 de zile a celor doi dupa ce a admis o CONTESTATIE a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotarase ca RADU MAZARE sa fie cercetat in libertate.

CITESTE SI: Viceprimarul Constantei a ajuns din GRESEALA la DNA 

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, RADU MAZARE, beneficiind de ajutorul lui SORIN STRUTINSKY, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

CITESTE SI: BORIS PARPALA, directorul Directiei pentru Agricultura Constanta, RETINUT de DNA

Sursa foto: ziua de constanta