ICCJ judeca solicitarea DNA de redeschidere a URMARIRII PENALE pentru ECATERINA ANDRONESCU si ALEXANDRU ATHANASIU

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti cererea DNA de confirmare a redeschiderii URMARIRII PENALE in cazul unui dosar pe numele fostilor ministri ALEXANDRU ATHANASIU si ECATERINA ANDRONESCU, informeaza Agerpres.

Pe 27 august, INSTANTA SUPREMA a amanat judecarea acestei cereri, motivul fiind nepublicarea unei decizii a Curtii Constitutionale (CCR) legate de citarea partilor in cadrul acestei proceduri.

CITESTE SI: ECATERINA ANDRONESCU ESTE URMARITA PENAL PENTRU ABUZ IN SERVICIU. UPDATE

Procurorii DNA au solicitat judecatorilor sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care sunt vizati ALEXANDRU ATHANASIU si ECATERINA ANDRONESCU, pentru ABUZ in SERVICIU si ACHIZIITII PUBLICE facute in timpul mandatelor de ministru al Educatiei.

Potrivit site-ului ICCJ, cererea DNA a fost depusa pe 22 iunie, are ca obiect “confirmare redeschidere URMARIRE PENALA (art. 335. alin. 4 NCPP)”, iar primul termen acordat a fost 23 iunie, cand cauza a fost amanata pentru 27 august, ulterior pentru 8 septembrie.

CITESTE SI: ALERTA PENTRU TRAIAN BASESCU! DOSARUL RAPIRII JURNALISTILOR ROMANI SE REDESCHIDE, IN URMA ACUZATIILOR LUI VADIM

Sursa foto: jurnalul