ICCJ mentine masura CONTROLULUI JUDICIAR pentru VIOREL si ANDREI HREBENCIUC

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia Directiei Nationale Anticoruptie si a mentinut decizia luata in 23 iunie de instanta suprema, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri, informeaza Mediafax.

In 23 iunie, instanta suprema a hotarat ca Viorel si Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu si fostul judecator Lorand Andras Ordog, judecati in arest la domiciliu in dosarul retrocedarilor de paduri, sa fie plasati sub control judiciar.

Decizia a fost contestata la Completul de cinci judecatori, care luni a dat o decizie definitiva in cazul cererilor de inlocuire a masurilor preventive.

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane. 

CITESTE SI: ANDREI HREBENCIUC la DNA, in dosarul POSTEI ROMANE

Astfel, sunt judecati Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel ConstantinCalugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan. Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor.

CITESTE SI: VIOREL si ANDREI HREBENCIUC scapa de ARESTUL la DOMICILIU. IOAN ADAM si-a recunoscut faptele

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

Sursa foto www.antena3.ro