ICCJ: Procurorul EMILIAN EVA, in arest la domiciliu. Decizia este definitiva

ICCJ a decis definitiv joi ca procurorul EMILIAN EVA sa fie eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este judecat pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si fals in declaratii, informeaza Agerpres. 

Magistratii au respins o contestatie a DNA si au mentinut decizia din 23 octombrie, prin care un alt complet de judecata tot de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o cerere a lui EMILIAN EVA de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

CITESTE SI: ICCJ a decis ca EMILIAN EVA sa ramana in AREST PREVENTIV

Procurorul se afla in arest preventiv din 10 iulie.

EMILIAN EVA a devenit cunoscut dupa ce a instrumentat dosarul privatizarii ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani inchisoare.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunilor mai-iunie 2014, perioada in care o ruda a sa se afla internata in spital, EMILIAN EVA i-a solicitat unui medic sa depuna toate diligentele profesionale “ca sa fie bine pentru toata lumea”, in sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate persoanei internate.

CITESTE SI: PROCURORUL EMILIAN EVA A FOST TRIMIS IN JUDECATA DE DNA PENTRU FAPTE DE CORUPTIE

Sursa foto: realitatea