ICCJ reia marti dezbaterile in cazul procesului lui KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbat marti admisibilitatea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate in procesul de INCOMPATIBILITATE al presedintelui PNL, KLAUS IOHANNIS.

Magistratii ar fi trebuit sa analizeze, pe 25 septembrie, intr-o sedinta care nu este publica, o chestiune de procedura, respectiv raportul asupra admisibilitatii in principiu a recursului ANI, insa aceasta analiza a fost amanata pentru 30 septembrie.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: VREAU CA IN 2018 SI 2019 ROMANII SA SIMTA DEJA CA TRAIESC INTR-O TARA A LUCRURILOR BINE FACUTE

Daca recursul ANI va fi declarat admisibil in principiu, magistratii vor stabili apoi un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

Procesul lui IOHANNIS a ajuns la instanta suprema dupa ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE.

ANI a facut recurs, insa dosarul a intarziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe presedintele Agentiei, Horia Georgescu, sa trimita recent conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita acestei instante sa stabileasca un prim termen in vederea judecarii urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitatile de tip “RAJA”, printre care si cel al lui IOHANNIS.

In aprilie 2013, KLAUS IOHANNIS a fost declarat in stare de INCOMPATIBILITATE de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Citeste si: IOHANNIS: CANDIDATURA MEA RAMANE DEFINITIVA, INDIFERENT CE SE VA INTAMPLA. VOI CANDIDA SI VOI CASTIGA

Persoana fata de care s-a constatat starea de INCOMPATIBILITATE este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.