ICCJ se pronunta luni in dosarul Hidroelectrica

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) se va pronunta luni in dosarul Hidroelectrica, in care fostul ministru al Economiei Codrut Seres, alaturi de alti inculpati, este acuzat de infractiuni economice.

Pe 17 martie, instanta a amanat pronuntarea sentintei in acest caz pentru 31 martie.

ICCJ a terminat pe 3 martie de judecat dosarul Hidroelectrica, in care fostul ministru al Economiei Codrut Seres este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.

In ultimul cuvant in fata instantei, Codrut Seres a declarat ca nu se face vinovat de savarsirea vreunei fapte penale, iar rezultatele controalelor efectuate la Hidroelectrica pe vremea cand era ministru au fost transmise parchetelor, fiind informate in acest sens Guvernul si CSAT.

Citeste si: Dosarul Hidroelectrica: Instanta suprema a amanat sentinta pentru 31 martie

In plus, el a aratat ca nu ii cunoaste pe membrii “asa-zisului grup infractional organizat” si ca in seama sa nu poate fi retinut un prejudiciu in acest dosar.

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres si cei sase membri din fosta conducere de la Hidroelectrica au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT pe 30 septembrie 2011.

Sursa foto: economica.net