ICCJ: SERGIU LUCINSCHI ramane in LIBERTATE sub CONTROL JUDICIAR

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv cererea DNA de arestare preventiva a lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile intr-un dosar in care este acuzat de santaj si trafic de influenta.

Curtea Suprema a respins joi contestatia DNA, dupa ce un alt complet a decis, pe 1 aprilie, ca Sergiu Lucinschi sa fie cercetat in libertate sub control judiciar, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: REFERAT DNA: SERGIU LUCINSCHI a afirmat ca TATAL sau, fost presedinte al Republicii Moldova, “a facut toata combinatia”

In acelasi dosar, Constantin Comaneanu, ofiter de politie din cadrul DIICOT, ramane in arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sergiu Lucinschi este acuzat de santaj si trafic de influenta., iar Constantin Comaneanu, ofiter de politie din cadrul DIICOT, de luare de mita.

In perioada decembrie 2014 — martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri actiuni de constrangere, pentru a-l determina sa-i remita suma totala de 4.000.000 euro, nedatorata de acesta din urma, in vederea retragerii unei plangeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infractiuni (printre care si gestiune frauduloasa)“, sustine DNA.

CITESTE SI: REACTIA lui PETRU LUCINSCHI, fostul presedinte moldovean, despre retinerea fiului sau: “Sunt pur si simplu socat”