ICCJ va da SENTINTA FINALA in dosarul MONICAI IACOB RIDZI

Monica Ridzi, dusa de urgenta la spital

Completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) va da luni sentinta finala in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului. MONICA IACOB RIDZI, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata  de instanta suprema la 5 ani de inchisoare cu executare pentru ABUZ in SERVICIU in DOSARUL 2 Mai – ZIUA TINERETULUI. Sentinta a fost atacata cu RECURS la Completul de 5 judecatori.

Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 – iulie 2009, MONICA IACOB RIDZI, este acuzata de ABUZ in SERVICIU in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

CITESTE SI: ICCJ va judeca APELUL facut de fostul ministru MONICA IACOB RIDZI 

MONICA IACOB RIDZI a mai primit si alte pedepse in acelasi dosar, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, respectiv 3 ani pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, MONICAI IACOB RIDZI ii sunt interzise unele drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

De asemenea, apartamentul din Petrosani si un teren intravilan ale MONICAI IACOB RIDZI, precum si jumatate dintr-o casa pe care o detine in coparticipatie, au fost mentinute sub sechestru de judecatorii ICCJ care l-au condamnat, luni, pe fostul ministru la cinci ani de inchisoare cu executare.

CITESTE SI: ICCJ: Monica Iacob Ridzi se poate REEDUCA doar in puscarie

Alta condamnare in acest dosar a primit IOANA ELENA VARSTA, fosta consiliera a MONICAI IACOB RIDZI, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare. De asemenea, PAUL DIACONU, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie – septembrie 2009), a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Sursa foto: adevarul.ro