ICCJ: VIOREL si ANDREI HREBENCIUC raman inca o luna in AREST PREVENTIV

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor decide, miercuri, daca admit propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire a mandatelor de ARESTARE PREVENTIVA in cazul fostului deputat VIOREL HREBENCIUC si a fiului acestuia, ANDREI HREBENCIUC. Cei doi au fost arestati preventiv in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE.  

UPDATE 14.35: VIOREL si ANDREI HREBENCIUC raman inca 30 de zile in AREST PREVENTIV dupa ce magistratii ICCJ au hotarat prelungirea mandatului celor doi inculpati in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis miercuri propunerea DNA de prelungire a arestarii preventive cu inca 30 de zile in cazul fostului deputat Viorel Hrebenciuc si a fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, pusi sub acuzare in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, insa hotararea instantei nu este definitiva.

Viorel Hrebenciuc, in arest din 29 octombrie, este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

CITESTE SI: VIOREL HREBENCIUC ramane in AREST – decizia ICCJ

In acest dosar, fiul sau, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, in 24 octombrie, pentru 30 de zile. In dosarul retrocedarilor ilegale, cu un prejudiciu total de peste 300 de milioane de euro, au mai fost arestati preventiv oamenii de afaceri Dan Bengescu si Paltin Gheorghe Sturdza. Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta sunt cercetati sub control judiciar.

CITESTE SI: ANDREI HREBENCIUC ramane in AREST PREVENTIV. DECIZIA este DEFINITIVA 

Sursa foto: jurnalul.ro