MIRON MITREA, INCARCERAT la Penitenciarul Poarta Alba

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor judeca, vineri, ultimul termen in dosarul in care MIRON MITREA, fost ministru al Transporturilor, a fost CONDAMNAT la doi ani de inchisoare cu executare pentru LUARE de MITA.

UPDATE 18.05: Fostul ministru al Transporturilor MIRON MITREA a ajuns, vineri seara, la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, acesta fiind adus de politisti.

UPDATE 16.45: MIRON MITREA va fi incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba deoarece si-a facut buletin de Constanta in urma cu cateva zile. MIRON MITREA va sta la Penitenciarul Poarta Alba in perioada de carantina, dupa care vor fi decise locul si regimul de executare a pedepsei.

UPDATE 16.20: MIRON MITREA s-a predat la IPJ Constanta, potrivit postului B1 TV.

UPDATE 16.15: Daca MIRON MITREA nu va fi gasit, va fi dat in urmarire generala.

UPDATE 16.07: Politistii au sarit gardul pentru a intra in locuinta lui MIRON MITREA.

UPDATE 16.04: Politistii au ajuns in jurul orei 16.00 la locuinta lui MIRON MITREA din Sectorul 5 al Capitalei pentru a pune in aplicare mandatul de arestare. Ei au sunat la usa, insa nu le-a rapuns nimeni.

UPDATE 13.00: Magistratii de la ICCJ au decis CONDAMNAREA lui MIRON MITREA la doi ani de inchisoare cu EXECUTARE. Decizia este definitiva. MIRON MITREA trebuie sa se prea Politiei.

De asemenea IRINA JIANU a fost CONDAMNATA in acelasi dosar la cinci luni de INCHISOARE cu executare si va fi incarcerata.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, format din presedintele Mihai Ionut Matei, Rodica Cosma, Mariana Ghena, Anca Madalina Alexandrescu si Stefan Pistol, a decis sa confiste de la fostul deputat PSD MIRON MITREA suma de 327.928 de lei.

Instanta a mentinut celelalte dispozitii ale sentintei din 15 octombrie 2014, data de un complet de trei judecatori de la ICCJ.

MIRON MITREA le-a spus magistratilor, la ultimul termen de judecata, ca regreta imaginea pe care si-a facut-o in fata procurorilor.

“Regret ca procuratura se refera la comportamentul meu. Am demisionat la momentul respectiv pentru a da posibilitatea inceperii urmararii penale in cazul meu, in schimb regret ca nu a fost gasit procesul verbal de confruntare in care Sergiu Sechelariu recunoaste ca a primit un miliard de lei vechi de la mine. Nu am facut nicio fapta penala”, a spus Mitrea, in ultimul cuvant.

IRINA PAULA JIANU le-a spus judecatorilor ca nu a primit niciodata bani si nici nu a fost favorizata de MIRON MITREA.

Procurorul de sedinta al Directiei Nationale Anticoruptie a reiterat acuzatiile care i se aduc lui MIRON MITREA, a prezentat din nou probele cu care anchetatorii au dovedit aceste fapte si a aratat ca, in raport de acest probatoriu, dar si de calitatea pe care o avea Mitrea la momentul savarsirii faptelor, se impune o majorare a pedepsei de doi ani de inchisoare cu executare, stabilita de prima instanta de judecata.

UPDATE 10.20: MIRON MITREA are mari emotii in sala de judecata dupa ce procurorii care au instrumentat dosarul in care fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la doi ani cu executare pentru luare de MITA au solicitat instantei supreme o pedeapsa mai mare, informeaza postul B1 Tv.

In data de 15 octombrie 2014, MIRON MITREA, fost ministru al Transporturilor, a fost CONDAMNAT la doi ani de inchisoare cu executare, judecatorii dispunand si confiscarea sumei de 169.000 lei.

CITESTE SI: Miron Mitrea a demisionat din Camera Deputatilor

In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, IRINA JIANU, a fost condamnata la cinci luni inchisoare. Ambii au declarat apel. Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, MIRON MITREA ar fi primit de la IRINA JIANU foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

CITESTE SI: ICCJ va judeca, marti, un nou termen in dosarul lui MIRON MITREA 

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui MIRON MITREA.

Sursa foto: gandul.info