ALINA BICA si DORIN COCOS, ELIBERATI din AREST. UPDATE

Fosta sefa a DIICOT, ALINA BICA, si omul de afaceri DORIN COCOS vor afla marti daca vor fi eliberati, informeaza postul B1 TV. Cei doi sunt arestati preventiv pentru FAPTE de CORUPTIE. Un judecator de drepturi si libertati a hotarat ca acestia sa fie plasati la domiciliu in Dosarul Bica 2, insa decizia a fost contestata de procurorii DNA. Si ADRIEAN VIDEANU aflat in control judiciar a atacat decizia prin care nu i s-a permis sa parasesca Romania pentru cateva zile.

UPDATE 19.17: DORIN COCOS a fost eliberat din Arestul Central al Politiei Capitalei.

UPDATE 18.32: ALINA BICA a fost eliberata de la Penitenciarul pentru femei de la Targsor. ALINA BICA a fost asteptata la iesirea din PENITENCIAR de sotul ei, dar si de avocata Laura Voicu.

“Nu a fost bine, dar am un singur mesaj. As dori doar sa multumesc acelor putini oameni care au avut si nobletea sufleteasca, si profesionalismul necesar sa imi acorde prezumtia de nevinovatie si sa nu vorbeasca tot soiul de lucruri necunoscute si neadevarate la televizor. Pentru asta vreau sa le multumesc. Mai departe, ne vedem in sala de judecata si poate cineva o sa ma auda si pe mine. De vreme ce poti sa iesi din puscarie fara denunturi si sa pleci capul când nu ai facut lucruri, eu chiar am incredere in sistemul de justitie. Eu am ramas placut surprinsa de ce am gasit aici, din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt inauntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum nu doresc nimanui sa vina sa vada ca ceea ce spun e adevarat. Nu am ce sa-mi reprosez. Sunt o femeie de succes in continuare. Din lumea mea nu fac parte denunturile”, a declarat ALINA BICA, la iesirea din PENITENCIAR.

UPDATE 16.16: ALINA BICA si DORIN COCOS vor fi plasati in AREST LA DOMICILIU, au decis magistratii. Magistratii Curtii Supreme nu au admis contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Decizia este definitiva.

ALINA BICA va parasi penitenciarul pentru femei de la Targsor, iar DORIN COCOS va fi pleca de la Arestul Central al Politiei Capitalei.

UPDATE 13.16: ALINA BICA si DORIN COCOS au fost adusi la ICCJ.

HOTARAREA care va fi luata marti de magistratii Curtii Supreme va fi una DEFINITIVA. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, in urma cu o saptamana, inlocuirea masurii ARESTULUI PREVENTIV cu ARESTUL la DOMICILIU in ceea ce ii priveste pe ALINA BICA si pe DORIN COCOS, pe o durata de 30 de zile.

CITESTE SI: ALINA BICA si DORIN COCOS, in AREST LA DOMICILIU

In dosarul ”Bica 2”, ALINA BICA, DORIN COCOS, ALIN COCOS, IONUT MIHAILESCU si fostul ministru al Economiei ADRIEAN VIDEANU au fost trimisi in judecata in 25 februarie. In prezent, ALIN COCOS este in AREST la DOMICILIU, iar ADRIEAN VIDEANU este judecat sub CONTROL JUDICIAR.

ALINA BICA este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui GHEORGHE STELIAN, pentru ca l-ar fi ajutat pe OVIDIU TENDER in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui ADRIEAN VIDEANU.

Procurorii o acuza pe ALINA BICA, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU si favorizarea faptuitorului.

CITESTE SI:  DOSARUL BICA 2: ICCJ cere DNA lamuriri privind unele ACUZATII aduse fostei sefe a DIICOT 

Omul de afaceri DORIN COCOS este judecat pentru doua fapte de TRAFIC de INFLUENTA si DARE de MITA, iar fiul acestuia ALIN COCOS, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la DARE de MITA.

Sursa foto: romaniatv.net