ICOANE realizate de beneficiari ai CLUBULUI SENIORILOR Sector 6, expuse la PALATUL PARLAMRNTULUI

Palatul Parlamentului va gazdui marti, de la ora 12.00, vernisajul expozitiei “Sfinti din cer zugraviti pe pamant”, in cadrul careia vor fi prezentate ICOANE realizate de beneficiari ai CLUBULUI SENIORILOR Sector 6, a anuntat printr-un comunicat de presa Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, evenimentul este dedicat Saptamanii Patimilor si vrea sa aduca in constiinta publicului larg atat semnificatia apropierii Sarbatorilor Pascale, precum si dorinta seniorilor de a dovedi ca talentul nu are varsta.

Cei 23 de artistii sunt membri ai Cercului de pictura ce functioneaza in cadrul CLUBULUI SENIORILOR, un spatiu de relaxare si agrement pentru pensionarii din Sectorul 6 si un loc destinat stimularii comunicarii la orice varsta si readucerii persoanelor de varsta a treia in viata sociala activa.

Citeste si: COMPETITIE DE SAH intre generatii, organizata in Sectorul 6

“Timp de trei luni, seniorii cercului de pictura s-au intilnit zilnic in cochetul atelier din Calea Plevnei nr. 234, straduindu-se sa dea viata si culoare, in limitele canonului ortodox, unor mari personalitati ale crestinatatii rasaritene. Aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, centrul deruleaza programe culturale, sportive, de abilitare si petrecere a timpului liber, increcand sa schimbe statutul si imaginea de sine a beneficiarilor sai, afectati de problemele specifice varstei a treia”, se spune in comunicat.

Citeste si: MARTISOARE de la copii si persoane varstnice, pentru locuitorii Sectorului 6

Cei prezenti la vernisajul din incinta Palatului Parlamentului vor avea ocazia de a face donatii in sprijinul persoanelor de varsta a treia din comunitatea sectorului, de a-i cunoaste si felicita pe artistii care, cu maiestrie si evlavie, au zugravit pe lemn sau sticla chipurile celor alesi de Dumnezeu, mai spune sursa citata.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6