Fiul lui Ion Ratiu: Guvernul din Romania nu a dorit, de fapt, ca diaspora sa voteze

Nicolae Ratiu, fiul fostului lider taranist Ion Ratiu – si el candidat la Presedintie in 1990, cere Guvernului sa rezolve problemele inregistrate la primul tur al al alegerilor prezidentiale in diaspora, astfel incat in turul doi romanii sa nu se loveasca de aceeasi situatie. In opinia lui Nicolae Ratiu, haosul inregistrat duminica la sectiile de votare din diaspora ne-ar putea face sa credem ca Guvernul nu a dorit ca diaspora sa voteze.

“Experientele jalnice si frustrante pe care le-au intampinat alegatorii romani din Londra si din alte orase europene ne-ar putea indemna sa credem ca actualul Guvern din Romania nu a dorit, de fapt, ca diaspora sa voteze. Sa fie numai o coincidenta? Dupa 25 de ani in Romania, coincidente de acest fel sunt greu de crezut. S-a spus ca abia aceste ultime alegeri au declansat in diaspora dorinta de a vota, insa e bine stiut ca istoricul votantilor din afara granitelor Romaniei a inclinat de fiecare data catre alternativa la candidatul PSD, oricare ar fi fost acesta, singura exceptie fiind anul 2000”, a declarat Nicolae Ratiu, care locuieste in prezent la Londra, citat de Adevarul.

Citeste si: Proteste anti-sistem la Timisoara, din solidaritate cu romanii din diaspora. FOTO-VIDEO EXCLUSIV MONDO NEWS

Nicolae Ratiu a atras atentia asupra faptului ca “votantii din Londra au asteptat chiar si sapte ore la cozi, in ploaie, este o dovada a determinarii lor de a-si exercita dreptul la vot, indiferent cu cine au votat”.

El a adaugat ca numarul insuficient de sectii de votare este “fie un exemplu al unei nefericite ineficiente fie, mai grav, al unei tactici voite ‘de sus'”.

ICR VIENA, “ATACAT” DE ALEGATORII ROMANI. ORDINUL DE INCHIDERE A URNELOR A VENIT PE LINIE DE PARTID – RFI

Astfel, Nicolae Ratiu a cerut remedierea situatiei inainte de competitia finala din 16 noiembrie, prin infiintarea mai multor sectii de vot, simplificare procedurii de inregistrare a alegatorilor si prelungirea programului pana la ora 23.00.

Nascut in Elvetia si crescut in Marea Britanie, Nicolae Ratiu, fiul fostului lider taranist Ion Ratiu, traieste la Londra, dar deruleaza mai multe afaceri in Romania, fiind unul dintre investitorii imobiliari foarte activi in anii de boom economic din Romania.

Citeste si: DEZVALUIRE SOC! TARICEANU NU VA APUCA SA FIE NUMIT PREMIER

Cu o experienta bogata pe piata britanica, Nicolae Ratiu detine complexul turistic Satul Prunilor, Fabrica de bere Ursus de la Turda, precum si multe de hectare de teren in Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca si in Capitala.

Dupa moartea fostului candidat la presedintia Romaniei din 1990, lui Nicolae Ratiu i-a revenit nu doar conducerea afacerilor de familie, ci si sustinerea, din profitul acestora, a unor organizatii non-profit din România infiintate de tatal sau, precum Centrul Ratiu pentru Democratie de la Turda.